-->
24.04.2024

Μαρία Τσάλλα: Η φωτογραφία της Ρωσίδας κατασκόπου στην ελληνική της ταυτότητα

Το δίκτυο των ανθρώπων που συνεργάστηκαν με τη Ρωσίδα κατάσκοπο, Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα, η οποία κυκλοφορούσε στην Ελλάδα με το όνομα «Μαρία Τσάλλα», αναζητούν οι ελληνικές Aρχές.

Η Ρωσίδα κατάσκοπος φρόντιζε να κρύβει τα χαρακτηριστικά του προσώπου της αλλά ο Alpha έφερρε στο φως τη φωτογραφία από την ελληνική ταυτότητα που είχε βγάλει, το έγγραφο της οποίας όμως- σύμφωνα με πληροφορίες- ακυρώθηκε σήμερα το πρωί. Στη φωτογραφία από την ελληνική της ταυτότητα διακρίνονται αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του προσώπου της.

Δείτε το βίντεο:

Η κατάσκοπος από τη Ρωσία με τη βοήθεια ενός δικτύου κατάφερε να «εξαφανίσει» τον θάνατο ενός βρέφους από τα επίσημα αρχεία, παίρνοντας τη θέση του ως «Μαρία Τσάλλα», όπως έγραψε το protothema.gr. Και πήρε τη ληξιαρχική πράξη γέννησης από το Μαρούσι. «Την τριετία 2015-18 γίνονταν η ψηφιοποίηση των αρχείων. Αυτό το διάστημα φαίνεται να εκμεταλλεύτηκαν οι επιτήδειοι. Οι αρχές που ερευνούν την υπόθεση ζήτησαν την πλήρη συνεργασία των υπαλλήλων του ληξιαρχείου», σύμφωνα με πηγές από τον Δήμο Αμαρουσίου.

Το 2017 ταξίδεψε από τη Ρωσία στο Μεξικό, σύμφωνα με τον Alpha, και στη συνέχεια, το 2018 και αφού είχε πάρει το διαβατήριό της, ήρθε στην Ελλάδα όπου έμεινε για πέντε χρόνια.

Ωστόσο, στις αρχές του 2023εγκατέλειψε την Αθήνα με προορισμό την Ινδία και από εκεί, σύμφωνα με τις Αρχές, εκτιμούν πως πήγε στην Ταϋλάνδη.

Εκεί η ίδια, σε τηλεφωνική επικοινωνία με την υπάλληλό της, φέρεται να είπε: «Θα φύγω από την Ελλάδα γιατί σκοπεύω να κάνω ένα μεγάλο ταξίδι στην Άπω Ανατολή. Θα πάω Ταϋλάνδη και Ινδία, δεν με ενδιαφέρει τίποτα πλέον στην Ελλάδα, ούτε το μαγζί με ενδιαφέρει. Κράτα τα όλα εσύ».

«Δεν μπορώ να θυμηθώ την περίπτωση» λέει στο Action24 ο δικηγόρος που έβγαλε τα χαρτιά της κατασκόπου

Στο Action24 μίλησε ο Νίκος Λυμπερόπουλος, δικηγόρος Αλιβερίου που βοήθησε την «Μαρία Τσάλλα» ή αλλιώς της Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα, όπως είναι το πραγματικό της όνομα, που αποκάλυψε η ΕΥΠ.

Καθώς αντιμετώπιζε προβλήματα στο ληξιαρχείο, η Ρωσίδα κατάσκοπος ήρθε σε επαφή με δύο δικηγόρους της περιοχής προκειμένου να διαβεβαιώσουν ότι είτε τη φιλοξενούσαν, είτε τη γνώριζαν επειδή μένει στη συγκεκριμένη περιοχή.

«Δεν θυμάμαι καθόλου, αν μίλησα ο ίδιος μαζί της» τόνισε.


«Η γυναίκα δεν ήταν πελάτισσά μου. Είχε χαρτιά απλά ήθελε να αλλάξει τόπο κατοικίας στο ληξιαρχείο στο Αλιβέρι και να γραφτεί στο δημοτολόγιο επανέλαβε μιλώντας και στον ΣΚΑΪ.

Η ληξίαρχος ζητούσε αποδείξεις ότι η γυναίκα είναι κάτοικος του δήμου Κύμης – Αλιβερίου, πχ ένα μισθωτήριο σπιτιού ή κάποιος λογαριασμός που να αποδεικνύει τον τόπο κατοικίας» δήλωσε ο κος Λυμπερόπουλος.

Ο ίδιος δεν μπόρεσε να απαντήσει σε ερωτήσεις πώς ακριβώς γνώρισε την Μαρία Τσάλλα, πώς την βοήθησε να βγάλει τα χαρτιά της ούτε εάν την φιλοξένησε στο σπίτι του, όπως έχει γίνει γνωστό.

«Προσπαθώ να θυμηθώ, ίσως με πήρε τηλέφωνο κάποιος δικηγόρος από Αθήνα να εξυπηρετήσω πελάτη του, όπως γίνεται συνήθως εδώ στην επαρχία… δεν θυμάμαι να την φιλοξένησα ούτε να την δήλωσα ως φιλοξενούμενή μου…» είπε ο δικηγόρος.

Ο ίδιος δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν ούτε τον έχουν καλέσει από τις αρμόδιες αρχές.Διαβάστε επίσης