-->
01.04.2023

Με 40 αθλητές ταξιδεύει η αποστολή της Ελλάδας στο Μόναχο για το Ευρωπαϊκό

Συνολικά 40 αθλητές/τριες (25 γυναίκες και 15 άνδρες) περιλαμβάνει η αποστολή που ανακοίνωσε ο ΣΕΓΑΣ για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου, που θα διεξαχθεί στο Μόναχο από 15 έως 21 Αυγούστου. Με επικεφαλής τους -κατόχους του τίτλου από το 2018 στο Βερολίνο- Μίλτο Τεντόγλου και Κατερίνα Στεφανίδη, η εθνική ομάδα έχει προσδοκίες για μία πολύ καλή παρουσία. Εκτός των δύο εν ενεργεία πρωταθλητών Ευρώπης, αλλά και του Δημήτρη Τσιάμη («χάλκινος» το 2018 στο Βερολίνο), θα πρέπει να αναφερθεί η παρουσία της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στα 35χλμ. βάδην, η οποία, μετά την τέταρτη θέση στο Παγκόσμιο του Ορεγκον, θα πάει στη Βαυαρία με την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη.

Μία απώλεια της τελευταίας στιγμής για την ελληνική ομάδα είναι της Ειρήνης Βασιλείου, η οποία ενημέρωσε τον ΣΕΓΑΣ ότι, λόγω προβλήματος υγείας, δεν είναι σε θέση να ακολουθήσει την αποστολή στη Γερμανία.

Σε ό,τι αφορά τις σκυταλοδρομίες, η Ελλάδα θα συμμετάσχει στα 4Χ100μ. ανδρών και γυναικών, καθώς και στα 4Χ400μ. των γυναικών. Η επιλογή των μελών των τριών ομάδων έγινε από τους υπευθύνους τεχνικούς σκυταλοδρομίας.

Αναλυτικά η ελληνική αποστολή για το Ευρωπαϊκό του Μονάχου:

Γυναίκες

100μ.: Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης)
200μ.: Άρτεμις Αναστασίου (ΠΑΟ)
100μ. εμπόδια: Αναΐς Καραγιάννη (ΑΕΚ), Ελισάβετ Πεσιρίδου (ΑΟ Κάλλιστος)
400μ. εμπόδια: Δήμητρα Γναφάκη (ΠΑΟ)
Ύψος: Τατιάνα Γκούσιν (ΓΣ Κηφισιάς)
Επί κοντώ: Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης), Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων)
Μήκος: Βασιλική Χαϊτίδου (ΠΑΟΚ)
Τριπλούν: Σπυριδούλα Καρύδη (ΑΟ Κάλλιστος)
Δισκοβολία: Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (ΓΣ Ηλιούπολης)
Σφυροβολία: Σταματία Σκαρβέλη (ΓΣ Τρικάλων)
Ακοντισμός: Ελίνα Τζένγκο (ΑΣ Κένταυρος)
20χλμ. βάδην: Χριστίνα Παπαδοπούλου (ΠΓΣ)
35χλμ. βάδην: Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), Κυριακή Φιλτισάκου (Ανατολή Νέας Ιωνίας), Έφη Κουρκουτσάκη (ΓΣ Ιλισός)
4Χ100μ.: Σπανουδάκη, Αναστασίου, Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), Πεσιρίδου, Στέλλα Μιχαηλίδου (ΑΟ Ερμής), Αλάνα Μπερν (ΓΣ Ηλιούπολης), Δήμητρα Τσουκαλά (ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομ.)
4Χ400μ.: Ανδριάνα Φέρρα (ΟΣΦΠ), Δέσποινα Μουρτά (ΑΟ Ολυμπίας Πατρών), Γναφάκη, Κορίνα Πολίτη (ΓΣ Λευκάδας), Ευαγγελία Ζυγόρη (ΓΣ Γλυφάδας)

Άνδρες

200μ.: Παναγιώτης Τριβυζάς (ΠΑΟ)
Ύψος: Αντώνης Μέρλος (ΠΑΟΚ)
Επί κοντώ: Εμμανουήλ Καραλής (ΟΣΦΠ)
Μήκος: Μίλτος Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς)
Τριπλούν: Δημήτρης Τσιάμης (ΟΣΦΠ), Ανδρέας Πανταζής (ΑΟ Μεγάρων), Νίκος Ανδρικόπουλος (Αμεινίας Μεσογείων)
Σφυροβολία: Χρήστος Φραντζεσκάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), Μιχάλης Αναστασάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος)
35χλμ. βάδην: Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ (ΑΟ Μυκόνου)
4Χ100μ.: Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), Τριβυζάς, Κώστας Ζήκος (ΓΕΑ Τρικάλων), Θοδωρής Βροντινός (ΠΑΟΚ), Σωτήρης Γκαραγκάνης (ΑΟ Κάλλιστος), Νίκος Παναγιωτόπουλος (Άθλος Κερατσινίου).

Διαβάστε επίσης