-->
09.12.2023

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ.: 11 συλλήψεις μελών συμμορίας – Η λεία ξεπερνά το ένα εκατ. ευρώ.

Σε τουλάχιστον 15 προσαγωγές εκ των οποίων 11 συλλήψεις έχουν προχωρήσει, μέχρι αυτή την ώρα, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, κατά τη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης που ξεκίνησε τα ξημερώματα, με στόχο την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με που το πρόσχημα είτε ενοικιάσεις και αγορές κατοικιών είτε αγορές ειδών, προχωρούσαν σε κλοπές.

Τα μέλη της οργάνωσης δρούσαν σε όλη την Αττική, ενώ η λεία του σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν, πως είχαν χωριστεί σε ομάδες των 5-6 ατόμων και έτσι μετά από ραντεβού που έκλειναν με το υποψήφιο θύμα τους στο οποίο παρουσιάζονταν ως αγοραστές, πραγματοποιούσαν το σχέδιο τους.

Κάποιοι από αυτούς έμπαιναν στο σπίτι και με τη μέθοδο της απασχόλησης κατάφερναν να προχωρήσουν τα υπόλοιπα μέλη στις κλοπές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ξεκινούσαν από το πρωί διαβάζοντας αγγελίες, παίρνανε στη συνέχεια τηλέφωνο και σε αρκετές περιπτώσεις ρωτούσαν ακόμα και αν ο πωλητής ήταν μόνος του.

Η δράση τους, φέρεται να διαρκή πάνω από ένα χρόνο, ενώ δυο- τρία άτομα, ήταν εκείνα, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα που έδιναν τις εντολές.

Κατά τη διάρκεια των εφόδων των αστυνομικών, εντοπίστηκαν κοσμήματα σε όλα τα σπίτια, ενώ σε δύο από αυτά το χρηματικό ποσό που φτάνει τις 30.000 ευρώ.

Παράλληλα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρυσές λίρες, κοσμήματα και κάνναβη.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, από τον περασμένο Αύγουστο, είχαν πληροφορίες για την δράση των μελών της οργάνωσης, έπειτα από καταγγελία θύματος που είχε αναγνωρίσει κάποιο άτομο.

Κατάφεραν μέσα από τις άρσεις των τηλεφωνικών απορρήτων να οδηγηθούν σε συγκεκριμένες διευθύνσεις ενώ κάποιες από τις σημερινές συλλήψεις έγιναν επ αυτοφώρω.

Όπως προέκυψε είχαν επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με υποψήφιο θύμα τους στη Μεταμόρφωση, κλείνοντας ραντεβού για κάποιο ενοικιαζόμενο σπίτι ωστόσο συνελήφθησαν πριν φτάσουν.Διαβάστε επίσης