Search
Close this search box.
Search

Μέγας είσαι Ολυμπιακέ – «Τελείωσε» την Ρεάλ Μαδρίτης και έραψε το 4ο ευρωπαϊκό αστέρι!

Πριν 23 ώρες

Ο Ολυμπιακός τα κατάφερε! Η ομάδα των θαυμάτων, η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη κατέκτησε το τέταρτό της τρόπαιο της Euroleague, καθώς κέρδισε τη Ρεάλ Μαδρίτης με 92-85 στο κατακόκκινο T-Center.

Η ομάδα του Μπαρτζώκα άξιζε δικαιωματικά αυτό τον τίτλο, καθώς ήταν η καλύτερη ομάδα από την αρχή μέχρι το τέλος της σεζόν. Στο αγωνιστικό κομμάτι το ματς ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι από τα πρώτα λεπτά μέχρι το φινάλε. ο Ολυμπιακός όμως ήταν πιο αποτελεσματικός στις κρίσιμες στιγμές. Έτσι κατέκτησε με το σπαθί του το τέταρτο ευρωπαϊκό της ιστορίας του.

Ο Αγώνας

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε στον μεγάλο τελικό της Euroleague στο κόκκινο T-Center με βασικούς τους Γουόκαπ, Ντόρσει, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Μιλουτίνοφ. Η Ρεάλ άρχισε στον τελικό με επιμέρους 4-0. Μετά αύξησε το προβάδισμα με συνεχόμενους πόντους του Λάιλς (3-15), έξι λεπτά πριν το τέλος της πρώτης περιόδου. Μετά οι «ερυθρόλευκοι» με τον Βεζένκοφ πρωταγωνιστή έριξαν τη διαφορά (12-15), 04:36 πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Στα επόμενα λεπτά όμως η «βασίλισσα» αύξησε ξανά το υπέρ της προβάδισμα με συνεχόμενους πόντους και τον Λάιλς να ξεχωρίζει. Έτσι η πρώτη περίοδος έληξε με το 19-26 υπέρ της Ρεάλ.

Η δεύτερη περίοδος άρχισε με τρίποντο του Αμπάλντε (19-29). Μετά όμως ο Ολυμπιακός με τους Τζόσεφ και τον Πίτερς έριξε τη διαφορά (25-29), κάτι που ανάγκασε τον Σκαριόλο σε timeout τρία λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου. Οι Μαδριλένοι όμως είχαν το προβάδισμα (28-33), περίπου πέντε λεπτά πριν την ανάπαυλα. Ο Ολυμπιακός όμως στη συνέχεια «απάντησε» με τον Φουρνιέ να κάνει πράγματα και θαύματα (38-36), δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Στα τελευταία λεπτά ο τελικός έγινε ντέρμπι. Έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 46-44 υπέρ του Ολυμπιακού.

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με τρίποντο Σακίλ (49-44). Ωστόσο οι Μαδριλένοι έβγαλαν αντίδραση και ισοφάρισαν (49-49). Το ματς ήταν ντέρμπι με τις δύο ομάδες να είναι κοντά στο σκορ. Ο Χεζόνια με τρίποντο έριξε τη διαφορά (54-53), πέντε λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Η Ρεάλ μετά πήρε ξανά τη διαφορά με πρωταγωνιστή τον Χεζόνια (54-60), τέσσερα λεπτά πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου. Στα τελευταία λεπτά η «βασίλισσα» ήταν πιο αποτελεσματική. Έτσι η τρίτη περίοδος έληξε με το 61-65 υπέρ της Ρεάλ.

Η τελευταία περίοδος άρχισε με τρίποντα των Φουρνιέ και Τζόσεφ (67-65). Το ντέρμπι καλά κρατούσε με τις δύο ομάδες να «απαντάνε» συνεχώς η μία στην άλλη, με αποτέλεσμα να έχουμε πολλές αλλαγές στο σκορ (70-71), πέντε λεπτά πριν το φινάλε. Οι δύο ομάδες έδιναν πραγματική «μάχη» για το ευρωπαϊκό (78-75), τρία λεπτά πριν το τέλος. Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός είχε λύσεις, ήταν αποτελεσματικός και πήρε το τρόπαιο.

sportreport.gr

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.