-->
22.05.2022

Μετς: Εντοπίστηκε η αποθήκη όπου έγινε κορονοπάρτι – Γνωστός ο επιχειρηματίας – Συμμετείχαν πάνω από 200 άτομα

Ο διαχειριστής γνωστής εταιρείας εστίασης φέρεται ότι είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, πίσω από το ξέφρενο κορονοπάρτι που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής σε αποθήκη στο Μετς, στο Παγκράτι, όπου η ουρά των αυτοκινήτων έφτανε από την οδό Αρδηττού μέχρι το Α’ Νεκροταφείο, για να πάρουν σειρά οι πελάτες, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, πλήρωναν αδρά προκειμένου να συμμετάσχουν στο γλέντι με μουσική και άφθονες σαμπάνιες.

Το θέμα διέρρευσε από βίντεο και πληροφορίες που βγήκαν στη δημοσιότητα, μέσα από το πάρτι, χωρίς μέχρι εκείνη τη στιγμή να έχουν αντιληφθεί το παραμικρό οι αρχές. Μετά τη διαρροή πραγματοποιήθηκε έρευνα από την αστυνομία και δύο μέρες μετά διευκρινίστηκε τι έχει γίνει και η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του διοργανωτή του κορονοπάρτι σχηματίστηκε χθες δικογραφία για παράβαση του άρθρου 285, που αφορά στην παραβίαση μέτρων για την πρόληψη των ασθενειών σε συνδυασμό με την ΚΥΑ για τα μέτρα που ισχύουν για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, ενώ κόπηκε πρόστιμο ύψους 50.000 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το πάρτι είχε στηθεί στο υπόγειο κτηρίου στη γωνία Αρδηττού και Μουσούρου, πάνω από την οποία στεγάζεται γνωστό κλαμπ, που όμως δεν εμπλέκεται στην υπόθεση. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο ιδιοκτήτης του κτηρίου έχει νοικιάσει την αποθήκη στον ιδιοκτήτη εταιρείας, ο οποίος όμως την επινοικίασε, άγνωστο με ποιο ποσό, στον επιχειρηματία της εστίασης που τη διαμόρφωσε για το κορωονοπάρτι.

Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας εστίασης, ο οποίος είναι ομογενής από τη Γεωργία, 34 ετών, δεν βρέθηκε να καταθέσει, γι’ αυτό σχηματίστηκε σε βάρος του η δικογραφία, ενώ το πρόστιμο των 50.000 ευρώ θυροκολλήθηκε στην έδρα της εταιρείας του, η οποία διαχειρίζεται καταστήματα εστίασης και κέντρα διασκέδασης, στη λεωφόρο Μεσογείων στον Χολαργό.

Ωστόσο, τα 50.000 ευρώ είναι μάλλον «ψίχουλα» μπροστά στα έσοδα από το κορονοπάρτι, αν αληθεύουν οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες συμμετείχαν πάνω από 200 άτομα, ενώ ο χώρος είχε διαμορφωθεί με καναπέδες των έξι, των οχτώ και των δέκα ατόμων και άνω. Οι καναπέδες, κατά τις ίδιες πληροφορίες, κοστολογούνταν προς 600, 800 και 1.000 ευρώ, αντίστοιχα, ενώ στο μπαρ οι πελάτες πλήρωναν 50 ευρώ το άτομο.

Διαβάστε επίσης