-->
07.02.2023

Μητσοτάκης από Λονδίνο: «Δεν υπάρχει ακόμα ορατότητα για τον χρόνο των εκλογών»

Για μια εθνική κάλπη που θα απαντήσει σε ενα μεγάλο πολιτικό δίλημμα στην χώρα μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Λονδίνο όπου και συναντήθηκε με μέλη και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην πρωτεύουσα της Αγγλίας.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι όλοι αυτοί τον ρωτούν για την ημερομηνία των εκλογών αλλά εκείνος αρνείται να δώει απάντηση καθώς δεν υπάρχει σήμερα «πλήρης ορατότητα» .

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι οι εκλογές «θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας» και επισήμανε πως «την ώρα των εκλογών θα μπορούμε να συγκριθούμε εύκολα με την αντιπολίτευση» .

Οσο για τις διπλές εκλογές ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η πρώτη κάλπη θα δώσει το επίπεδο στήριξης» ενώ για την δεύτερη επισήμανε ότι «το δίλημμα είναι αν η χώρα θα συνεχίσει μπροστά ή θα γυρίσει σε κρατικίστικες λογικές και τριτοκοσμικές αναζητήσεις».

Μιλώντας στην κομματική εκδήλωση στο Λονδίνο, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε στους παρευρισκόμενους: «Σας θέλω παρόντες σε αυτήν την μάχη». Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι χρειαζόμαστε την αυτοδυναμία γιατί η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους παριστάμενους στην εκδήλωση και κατ επέκταση τους ομογενείς μας ανά τον κόσμο να σπεύσουν να εγγραφούν εγκαίρως στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα από τον τόπο διαμονής τους, βάσει της νέας εκλογικής νομοθεσίας .

Ο κ. Μητσοτάκης δεν παρέλειψε να εκφράσει την ικανοποίησή του γιατί παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις που χρειάσθηκε να αντιμετωπίσει η παρούσα κυβέρνηση, όπως είπε χαρακτηριστικά, «εμφανιστήκαμε συνεπείς στις κεντρικές προεκλογικές μας δεσμεύσεις, δηλαδή την μείωση των φόρων, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και την εμπέδωση κλίματος ασφάλειας στους πολίτες».

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η διαρκής στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων έναντι της ενεργειακής κρίσης καθίσταται εφικτή λόγω των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης που δημιουργεί δημοσιονομικό πλεόνασμα.

Τόνισε δε πως η χώρα μας την τελευταία τριετία έχει γίνει ισχυρότερη θωρακίζοντας την αμυντική της ικανότητα και αποτρέποντας την επιθετικότητα της Τουρκίας.Διαβάστε επίσης