-->
24.10.2021

Μόνο στο 15minutes.gr: Η αξιοποίηση της Διαμαντοπούλου, οι αρμοδιότητες και οι κραδασμοί εντός ΝΔ 

Ισχυρούς κραδασμούς στο παραδοσιακό κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να προκαλέσει η τοποθέτηση της Άννας Διαμαντοπούλου σε νευραλγική θέση στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να τοποθετήσει το πρώην κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ σε κορυφαίο υπουργείο που θα δημιουργηθεί προκειμένου να υλοποιηθούν τα επενδυτικά προγράμματα τα οποία χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης.

Με την κίνηση αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να ξεπεράσει τις καχυποψίες των Ευρωπαίων εταίρων και κυρίως των Γερμανών που δεν εμπιστεύονται τις κυβερνήσεις για τη διαχείριση του Κοινοτικού Πακέτου Στήριξης και απαιτούν την τοποθέτηση προσωπικοτήτων που έχουν ευρύτερη αποδοχή στους κύκλους της Ευρωπ αϊκής Ένωσης.

Βέβαια μία τέτοια εξέλιξη προϋποθέτει τη δημιουργία νέου υπουργείου, στο οποίο θα περάσουν αρμοδιότητες από τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Όπως αντιλαμβάνεστε, έντονες θα είναι οι αντιδράσεις των Χρ. Σταϊκούρα και Θοδ. Σκυλακάκη, όπως είναι επίσης και του Άδωνι Γεωργιάδη.

Η αναμενόμενη υπουργοποίηση της Άννας Διαμαντοπούλου, αναγκαστικά θα προκαλέσει και τριβές με το ΚΙΝΑΛ.

Η υπουργοποίηση ενός ακόμα στελέχους που προέρχεται από την Κεντροαριστερά και θεωρείται πρόσωπο εμπιστοσύνης του Κ. Σημίτη θα σηματοδοτήσει τη διερεύνηση της κυβέρνησης προς  το κέντρο, προκαλώντας νέο κύμα εσωστρέφειας στο ΚΙΝΑΛ, το οποίο αναγκαστικά θα συρρικνωθεί επικίνδυνα, χωρίς να αποκλείεται ακόμη και η διάσπαση.Διαβάστε περισσότερα από το War RoomΔιαβάστε επίσης