-->
01.03.2024

Μόνο στο 15minutes: Τα μυστήρια του ανασχηματισμού – Σε αναμμένα κάρβουνα οι υπουργοί – Ποιοι μπαίνουν (ονόματα )

Η φημολογία των τελευταίων ωρών πως επίκειται ανασχηματισμός έχει χτυπήσει κόκκινο συναγερμό στα υπουργικά γραφεία. Ακόμα και η αναβολή της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Πέλλα το πρωί του Σαββάτου λόγω… ομίχλης συντήρησε ακόμα περισσότερο την συζήτηση.

Βλέπετε ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δυο εισηγήσεις στο γραφείο του. Είτε να προχωρήσει σε αλλαγές ακόμα και τα επόμενα 24ωρα αφού έχει ψηφιστεί ο προϋπολογισμός είτε να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις στα μέσα Ιανουαρίου όταν και έχει ξεκινήσει ο σταδιακός εμβολιασμός.

Εξάλλου η φράση του πρωθυπουργού το πρωί της Παρασκευής από το κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας ότι «το εμβόλιο δεν μας απελευθερώνει μόνο από το ζυγό της υγειονομικής απειλής, αλλά αποτελεί ταυτόχρονα και ένα διαβατήριο ανάκτησης των μικρών και μεγάλων ελευθεριών μας, που γνώρισαν προσωρινούς πλην όμως αναγκαίους περιορισμούς» έδωσε και το πλαίσιο για πολλούς.

Αυτό για τους μυημένους ενισχύει την δεύτερη εισήγηση για αλλαγές το νέο έτος. Πάντως κάποιοι άλλοι επιμένουν πως οι επίμενες ώρες είναι κρίσιμες για τις τελικές αποφάσεις.

Σε κάθε περίπτωση όπως έγραφε το 15minutes.gr αποκλειστικά προ ημερών ο ανασχηματισμός θα είναι δομικός και αρκετοί υπουργοί θα δουν την πόρτα της εξόδου.

Παράλληλα το νέο σχήμα θα έχει πολλούς κοινοβουλευτικούς αφού ο ανασχηματισμός θα είναι εκλογικός. Δηλαδή με αυτό το σχήμα ο πρωθυπουργός θα πάει σε πρόωρες κάλπες εάν το αποφασίσει μετά την μάχη με την πανδημία.

Για το νέο σχήμα ανεξάρτητα από τον χρόνο ακούγονται ήδη τα ονόματα του Χρήστου Ταραντίλη, της Άννας Μάνη, του Χρήστου Κέλλα, του Κώστα Κατσαφάδου, του Σπήλιου Λιβανού, του Δημήτρη Βαρτζόπουλο, του Θόδωρου Ρουσσοπούλου, του Δημήτρη Καιρίδη , του Γιάννη Οικονόμου, του Κώστα Γκιουλέκα, της Αννας Ευθυμίου  και του Βασίλη Οικονόμου.

Φυσικά θα υπάρχουν και εκπλήξεις με πρόσωπα από άλλους χώρους. Ειδικά εάν η Άννα Διαμαντοπούλου δεν κερδίσει την μάχη για τον ΟΟΑΣΑ και ο ανασχηματισμός δεν πραγματοποιηθεί άμεσα έχει πιθανότητες να συζητηθεί για το νέο σχήμα.Διαβάστε επίσης