-->
22.01.2022

Μπακογιάννη: Η σταθερότητα της Ελλάδας προβληματίζει την Τουρκία

«Η αναταραχή είναι πάντα κακό πράγμα», δήλωσε σχετικά με την οικονομική κρίση στην Τουρκία και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις η Ντόρα Μπακογιάννη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Εξηγώντας την ανησυχία της για τα όσα συμβαίνουν στη γειτονική χώρα, η κ. Μπακογιάννη είπε πως η αποσταθεροποίηση μιας μεγάλης χώρας όπως η Τουρκία δεν πρέπει να προκαλεί χαμόγελα.

«Η σταθερότητα που έχει η Ελλάδα είναι το μεγάλο πρόβλημα της Τουρκίας», σύμφωνα με την πρώην υπουργό Εξωτερικών, που αντιπαρέβαλε τη χώρα μας με τη γείτονα, όπου τίποτα δεν είναι σταθερό, ενώ τόνισε πως αυξάνεται το αίσθημα ανασφάλειας στην Τουρκία.

Σχετικά με το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου στην Κύπρο η κ. Μπακογιάννη δήλωσε πως ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι σε θέση να κάνει «ταρζανιές», καθώς αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται γεωτρήσεις από την αμερικανική πετρελαϊκή εταιρεία ExxonMobil. Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο προκλητικών ενεργειών στο οικόπεδο της κυπριακής ΑΟΖ όπου δραστηριοποιείται η γαλλική Total.

Όσον αφορά τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις κατά της Ελλάδος από Τούρκους αξιωματούχους, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε πως οφείλονται στο γεγονός πως «η Ελλάδα πλέον είναι το παράδειγμα της επιτυχίας για την Τουρκία», προσθέτοντας πως η αντιπολίτευση στηλιτεύει την τουρκική κυβέρνηση κάνοντας συγκρίσεις με τη χώρα μας.

Εξάλλου, η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με την πιθανότητα πολιτικής αλλαγής στη γειτονική χώρα. «Πολλοί μιλάνε και ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα στην Τουρκία, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι ξεγράφεις τον Ερντογάν», είπε. Προσέθεσε, δε, πως ακόμα και στην περίπτωση αλλαγής κυβέρνησης, δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες στην Ελλάδα, αφού στα περισσότερα ζητήματα που αφορούν τη χώρα μας, οι αντιπολιτευτικές δυνάμεις έχουν παρόμοιες, αν όχι σκληρότερες θέσεις από το ΑΚΡ του Ερντογάν.Διαβάστε επίσης