-->
26.09.2023

Ν. Ανδρουλάκης: Θέλουν να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ – Τι είπε για Μητσοτάκη και Τσίπρα

Επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα των παρακολουθήσεων εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Open».

Την κατηγόρησε πως εργαλειοποιεί τις δημοσκοπήσεις προκειμένου να δείξει πως οι επισυνδέσεις από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, που έχουν έρθει στην επικαιρότητα με βασικό θύμα τον ίδιο, δεν απασχολούν τον κόσμο. «Χρησιμοποιεί την άποψη της κοινής γνώμης για να πει ότι αυτή η υπόθεση δεν έχει καμία αξία. Αφήστε, λοιπόν, τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της», ανέφερε.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που πιθανότατα θα καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής την Παρασκευή, δήλωσε πως έκανε αίτηση προς την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών και έλαβε απάντηση πως βάσει του νόμου της Νέας Δημοκρατίας του 2021 δεν μπορεί να τον ενημερώσει για τον φάκελο. Για το συγκεκριμένο θέμα ανέφερε χαρακτηριστικά πως η πλειοψηφία δεν θέλει «να υπάρχει μια επίσημη, νόμιμη ενημέρωση, διότι η νόμιμη ενημέρωση –όπως καταλαβαίνετε– θα ‘ναι και στοιχείο μιας νόμιμης δίκης».

Ο επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη επέμεινε στην αυτονομία του κινήματος και συνέχισε τον διμέτωπο:

«Ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ, βγαίνει ΠΑΣΟΚ. Οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης έχουν την ίδια στρατηγική, θέλουν να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ και να μοιράσουν τα ιμάτιά του. Δεν θα το καταφέρουν. Γιατί θέλουν να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ; Διότι πολύ απλά ο χώρος μας μπορεί να έχει εισροές και από τα δύο κόμματα. Είναι το κόμμα της Κεντροαριστεράς, που μπορεί ο ψηφοφόρος που αποδοκιμάζει την επιλογή Τσίπρα και Μητσοτάκη να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ». Ο Νίκος Ανδρουλάκης τοποθετήθηκε και σε σχέση με τις μετεκλογικές συνεργασίες: «Δεν πρόκειται να κάνω κανένα πλαίσιο συγκυβέρνησης παλαιού τύπου, “ελάτε να μοιράσουμε υπουργεία”. Αυτό τελείωσε. Ο λαός θα ψηφίσει και το πρόγραμμα θα κατευθύνει πού πρέπει να πάνε τα πράγματα», ανέφερε.

Σχετικά με τις παρουσίες τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του Αλέξη Τσίπρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε λόγο για δημοσιονομικό λαϊκισμό των δύο πολιτικών αρχηγών, που είναι ο πραγματικός κίνδυνος για τη σταθερότητα. Για το ενεργειακό κατηγόρησε το Μαξίμου πως μεγάλοι παραγωγοί ενέργειας στην Ελλάδα έχουν πληρώσει ελάχιστα και επανέφερε την πρότασή του για πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος.Διαβάστε επίσης