-->
25.09.2023

Νέα δικογραφία εις βάρος του Γιάννου Παπαντωνίου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Μία νέα δικογραφία έφτασε στα χέρια της ειδικής ανακρίτριας με βασικό κατηγορούμενο τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Ο πρώην υπουργός κατηγορείται και σε αυτή την περίπτωση για ξέπλυμα μαύρου χρήματος προερχόμενο από δωροδοκία.

Η υπόθεση αφορά την αγοραπωλησία του σπιτιού του στη Σύρο το οποίο πουλήθηκε το 2016 πράξη που φέρεται να ήταν εικονική προκειμένου να «λευκανθεί» μαύρο χρήμα των εξοπλιστικών. Κατηγορία που αρνείται ο κ. Παπαντωνίου ο οποιος απολογήθηκε σήμερα συμπληρωματικά όπως και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου και επιχειρηματιας φίλος του για την υπόθεση που αφορά τη δωροδοκία των περίπου 2,5 εκ. ευρώ που φέρεται να έλαβε για να υπογραφεί το 2003 η σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των 6 φρεγατών του πολεμικού μας ναυτικού με γαλλική εταιρία.

Εξερχόμενος του ανακριτικού γραφείου ο κ. Παπαντωνίου δήλωσε για τη συγκεκριμένη υπόθεση πως:

«Δεν μου επιβλήθηκε κανένας όρος. Είναι ένα ξεκάθαρο δείγμα ότι η ελληνική δικαιοσύνη αρχίζει πια να λειτουργεί ανεξάρτητα με βάση το νόμο και με βάση τη δικογραφία. Αυτό αποτελεί ένα θετικό βήμα το οποίο νομίζω ότι πέρα από δική μου περίπτωση δημιουργεί κάποια αισιοδοξία».

Όσον αφορά τις νέες κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ο συνήγορός του Μιχάλης Δημητρακόπουλος σημείωσε ότι: «Πλήττετε το κράτος δικαίου όταν ασκούνται ποινικές διώξεις σε βαρος πολιτών για το αδίκημα της δωροδοκίας όπου ψάχνονται και δεν υπάρχουν οι άνθρωποι οι οποίοι υποτίθεται ότι δωροδόκησαν»Διαβάστε επίσης