-->
22.10.2021

Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα «μαϊμού» πιστοποιητικών – Σε 6 πόλεις τα πλοκάμια

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για πλαστά πιστοποιητικά νόσησης και εμβολιασμού ανά τη χώρα.

Οι αρχές, με τη συμμετοχή και των εισαγγελιών ανα τη χώρα ξεσκονίζουν ύποπτες υποθέσεις και προετοιμάζονται για επιβολή αυστηρών ποινών. Στη Δραμα, αίσθηση προκαλεί το πλήθος των καταγγελιών που δεν αφορούν μόνο υγειονομικούς αλλά και εκπαιδευτικούς ή και δημοτικούς υπαλλήλους που έχουν προμηθευτεί πλαστά πιστοποιητικά νόσησης.

Εμβολιαζόμαστε.. δεν φοβόμαστε.. προστατευόμαστε αναγράφει η πινακίδα έξω από το νοσοκομείο της Δράμας.

Αρκετοί ωστόσο στην πόλη φαίνεται να έχουν προμηθευτεί πλαστό πιστοποιητικό νόσησης, για ν’ αποφύγουν τον εμβολιασμό τους.

«Όσοι δεν ήθελαν να εμβολιαστούν, βρήκαν αυτό το παραθυράκι, συνεργάστηκαν με ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια, και ίσως με γιατρούς που εκτελούσαν αυτά τα τεστ στα ιατρεία τους, πήραν ένα χαρτί και δηλώθηκαν στην πλατφόρμα ότι νοσούν εκείνη τη στιγμή» δήλωσε η Γραμματέας Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Όλγα Βασιλείου.

Διαβάστε διάλογο μεταξύ ενός μικροβιολόγου της περιοχής, και ενός που ζητούσε να το βγάλει ψεύτικο rapid test:

«Ζητήσανε και είπανε θέλουμε να μας δώσετε ένα rapid test, θετικό.. απαντάνε, κύριε πρέπει να έρθετε εδώ να το δούμε κτλ, μα τι είναι αυτά που λέτε, αφού σε συνεννόηση με κάποιους κλινικούς γιατρούς – εργαστήρια, το κάνουν προς 10€, εγώ σας πήρα τηλέφωνο να ξέρω αν είναι τα 5€» είπε ο Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Γιώργος Γεωργιάδης.

Στην πόλη της Δράμας το αντιεμβολιαστικό κίνημα έχει απλωθεί επικίνδυνα με τον Ιατρικό Σύλλογο να καταγγέλλει πως εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι σε υπηρεσίες του Δήμου, όπως το Βοήθεια στο Σπίτι, έχουν προμηθευτεί πλαστό πιστοποιητικό νόσησης.

Στη Δράμα οι ενδιαφερόμενοι προμηθεύονται το ψευδώς θετικό rapid τεστ έναντι χρηματικού ποσού, με την ταρίφα από 10 έως 50€.

«Αν βρεθεί έστω κ 1ας συνάδελφος από τη Δράμα ότι έχει προχωρήσει σε πλαστά πιστοποιητικά κ καταχωρίσεις rapid περιστατικών, θα ήθελα το υπουργείο Υγείας να του πάρει κ την άσκηση αδείας επαγγέλματος» ανέφερε η Πρόεδρος Νοσοκομειακών Ιατρών Δράμας, Παρθένα Κιορτεβε.

Και δεν είναι μόνο στη Δράμα όπου ερευνώνται πλαστά δικαιολογητικά. Στον Παλαμά της Καρδίτσας έχουν ήδη εντοπιστεί 34 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ενώ στο Μαμάτσειο νοσοκομειο της Κοζάνης, ερευνώνται 3 περιπτώσεις γιατρών που εμβολιάστηκαν εκτός πόλης.. και σχετίζονται με το Κέντρο Υγείας του Παλαμά.

«Υπάρχει και 1% των συναδέλφων που έχει εμβολιαστεί σε κάποια άλλα διαφορετικά κέντρα. Ερευνώνται όλα, για την ορθότητα και όλα αυτά» ανέφερε στο Flash ο Πρόεδρος Συλλόγους Εργαζομένων Νοσοκομείου Κοζάνης, Δημήτρης Ντέντης.

«Όπου υπάρχουν καταγγελίες θα ελέγχονται, και φυσικά όπου εμπλέκονται υγειονομικοί θα απομακρύνονται από την εργασία τους και θα ακολουθούνται όλες οι πειθαρχικές κυρώσεις και οι νομικές κυρώσεις» είπε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα.

Μαϊμού πιστοποιητικά εμβολιασμού έχουν εντοπιστεί και στη Θεσσαλονίκη. Τέσσερις υγειονομικοί στο Γεννηματάς έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα. Στο νοσοκομείο της Ικαρίας ερευνώνται 2 περιπτώσεις εργαζομένων ενώ στην Καβάλα, 18 άνθρωποι ελέγχονται για το κατά πόσο τα πιστοποιητικά νόσησης που υπέβαλαν πρόσφατα είναι πλαστά, ή όχι.

«Τα 18 πιστοποιητικά νόσησης τα οποία προσκομίστηκαν μετά την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου, σε αυτούς που τα προσκόμισαν θα διενεργηθεί έλεγχος αντισωμάτων», υπογράμμισε η Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Καβάλας, Αικατερίνη Πετράκη.

Σε διαθεσιμότητα βρίσκεται και η γιατρός στο νοσοκομείο στο Μεσολόγγι που φέρεται να πήρε δείγμα από θετικό ασθενή, για τον σύζυγό της, επίσης γιατρό του νοσοκομείου, προκειμένου να βρεθεί θετικός και έτσι να μην κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού και να μην βγει σε αναστολή. Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να απολογηθεί εγγράφως.

Την ίδια στιγμή στην Πάτρα υπάρχει επείγουσα προκαταρκτική εξέταση από την εισαγγελέα Πλημμελειοδικών με αφορμή και την προσφυγή του ιατρικού συλλόγου της πόλης στο δικαστικό μέγαρο της Πάτρας για όλες τις καταγγελίες που έγιναν τις τελευταίες μέρες και τα πλαστά πιστοποιητικά νόσησης – εμβολιασμού.

ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ – ΧΑΡΤΗΣ

ΔΡΑΜΑ

Ερευνώνται πλαστά πιστοποιητικά

ΠΑΛΑΜΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

34 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ερευνώνται 3 πιστοποιητικά εμβολιασμού

ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

4 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑΡΙΑΣ

2 πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ

18 ύποπτα πιστοποιητικά νόσησης

Νέες ομολογίες: Με προσέγγισαν για να πάρω πλαστό πιστοποιητικό

«Με προσέγγισαν για να πάρω πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού». Νεαρός ομολογεί ότι υπάρχουν κυκλώματα που προσεγγίζουν άτομα για να τους πουλήσουν πιστοποιητικά με ταρίφα αρκετές εκατοντάδες ευρώ.

«Να δώσω κάποιο ποσό γύρω στα 300 ευρώ από ότι θυμάμαι, αλλά είχα αρνηθεί αυτήν την πρόταση. Πριν από ένα μήνα. Ήταν γνωστός γνωστού. Του λέω θα το πάρεις; Moυ λέει το σκέφτομαι. Του λέω εγω δεν το ρισκάρω αυτό χίλιες φορές να κάνω δυο rapid test την εβδομάδα παρά αυτό.

Το σαφάρι αναζήτησης μαϊμού πιστοποιητικών και τεστ δίνει και παίρνει.

ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΩ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΩ

«Θα ρωτήσω τους γονείς μου, θα ρωτήσω γιατρό και φίλους για να πάρω πλαστό πιστοποιητικό. Κι αν έχουν θα το πάρω κι εγώ αναγκαστικά.Θα πληρώσω για να μην κάνω και το εμβόλιο κιόλας», αναφέρει στην κάμερα του ΣΚΑΙ αντιεμβολιαστής.

-Με τίποτα δεν πείθεσαι να το κάνεις;

«Mε τίποτα, με τίποτα. Προτιμάω να φύγω από τη δουλειά παρα να κάνω το εμβόλιο. Κι αν με πιάσουν θα πάω σπίτι και δεν θα ξαναβγώ. Το ξέρω, ότι είναι παράνομο. Δεν πρόκειται να το κάνω το εμβόλιο. Τελείωσε» προσθέτει ο ίδιος.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΠΛΑΣΤΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

«Άμα τώρα ο φίλος μου, μου πει έβγαλα πλαστό καρτελάκι και δεν πληρώνω το rapid 40 και 20 ευρώ την εβδομάδα θα το έκανα και εγώ για να τα γλιτώσω. Μια η άλλη δεν είναι; Θα με ενδιέφερε μάλιστα» υποστηρίζει άλλος πολίτης.

-Είναι παράνομο κι επικίνδυνο όμως το καταλαβαίνεις.

«Ίσως να είναι παράνομο και το εμβόλιο» δηλώνει ο ίδιος.

Αγοραπωλησίες πιστοποιητικών και μέσω κοινωνικών δικτύων

«Είσαι σε μια ομάδα και λέει πλαστα πιστοποιητικά 100-200 ευρώ. Εσύ δείχνεις το ενδιαφέρον και μετά σχολιάζεις από κάτω που είσαι και τι είσαι για να δούνε» αναφέρει μάρτυρας στο ΣΚΑΙ.
-Δημόσια ή είναι κλειστές ομάδες;
– «Hμιδημόσια».

Eιδικοί ωστόσο επιμένουν, ότι οι συγκεκριμένες περιπτώσεις αποτελούν κινητές υγειονομικές βόμβες.

Διαβάστε επίσης