-->
27.02.2024

Ο απεσταλμένος του πάπα για την Ουκρανία αύριο στη Μόσχα

Ο καρδινάλιος Ματέο Τζούπι, θα βρίσκεται στη Μόσχα από αύριο, ως απεσταλμένος του πάπα Φραγκίσκου με στόχο να βοηθήσει να δοθεί τέλος στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Ο καρδινάλιος Ματέο Τζούπι, στον οποίο ο πάπας Φραγκίσκος έχει αναθέσει να φέρει εις πέρας ειρηνευτική αποστολή με στόχο να βοηθήσει να δοθεί τέλος στον πόλεμο της Ουκρανίας, θα επισκεφθεί τη Μόσχα αυτή την εβδομάδα ως συνέχεια του ταξιδιού του στο Κίεβο, ανέφερε το Βατικανό σε ανακοίνωσή του σήμερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Τζούπι θα βρίσκεται στη ρωσική πρωτεύουσα αύριο, Τετάρτη, και την Πέμπτη.

«Ο βασικός στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η ενθάρρυνση κινήσεων ανθρωπιάς, που μπορούν να συμβάλλουν στη διευκόλυνση μια λύσης στη σημερινή τραγική κατάσταση και στην εξεύρεση τρόπων για την επίτευξη μιας δίκαιης ειρήνης», ανέφερε το Βατικανό.

Δεν ήταν σαφές με ποιους θα συναντηθεί ο Τζούπι στη Μόσχα. Στις 6 Ιουνίου συναντήθηκε με θρησκευτικούς ηγέτες καθώς και με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Εάν ο 67χρονος Τζούπι συναντήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, θα είναι ένας από τους πρώτους ξένους που πραγματοποιεί μια τέτοια συνάντηση μετά την αποτυχημένη ανταρσία κατά του ρωσικού στρατού κατά το σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με πηγή από το Βατικανό, υπήρξε ο κίνδυνος ακύρωσης της επίσκεψης του Τζούπι λόγω της απόπειρας ανταρσίας και της αναταραχής που προκλήθηκε.Διαβάστε επίσης