-->
27.06.2022

Ο Μητσοτάκης «χτίζει» τα νέα πανεπιστήμια με αρχιτέκτονα την Κεραμέως

Απέναντι στις βαριοπούλες, το γκρέμισμα των βιβλιοθηκών και την ανομία που θέλουν κάποιοι στα εκπαιδευτικά ιδρύματα η κυβέρνηση απαντάει με το νέο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια που έφερε υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Μόνο τυχαία δεν ήταν η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Παρασκευή.

«Δική μας απάντηση στο γκρέμισμα των βιβλιοθηκών είναι το χτίσιμο της νέας παιδείας, της τριτοβάθμιας παιδείας, όπως δηλώνει και το νέο νομοσχέδιο για τα πανεπιστήμια το οποίο έχει εγκριθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο και παρουσιάστηκε αναλυτικά από την Υπουργό Παιδείας.

Είναι ένα πολύ τολμηρό και πολύ μεταρρυθμιστικό νομοσχέδιο, το οποίο σας ζητώ να το στηρίξουμε όλοι με πολύ μεγάλη ένταση. Αυτό θα είναι η μεγάλη ιδεολογική μάχη την οποία θα δώσουμε τους επόμενους μήνες» ανέφερε ο πρωθυπουργός δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης στηρίζοντας παράλληλα απόλυτα την υπουργό του.

Και πρόσθεσε «είναι ένα πανεπιστήμιο το οποίο ανοίγει νέους ορίζοντες για φοιτητές και καθηγητές. Καθιερώνει εσωτερικά προγράμματα Erasmus, παράλληλες σπουδές σε σχολές, διπλά πτυχία, startups φοιτητών, σύνδεση με την εργασία πριν ακόμα από την αποφοίτηση. Κι όλα αυτά συνδυασμένα με ένα νέο, σύγχρονο μοντέλο διοίκησης αλλά και ανάδειξης καθηγητών, το οποίο συνδυάζει τη διαφάνεια με την αξιοκρατία, στα πρότυπα που ισχύουν σε όλες τις προηγμένες χώρες».

Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο αυτό όχι μόνο επιδιώκει να βάλει νέο πλαίσιο στα πανεπιστήμια αλλά ουσιαστικά ζητάει και από τα αλλά κόμματα να πάρουν θέση. Η μάχη αυτή δεν είναι εύκολη αλλά η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να την κερδίσει.
Διαβάστε επίσης