-->
18.09.2021

Ολο το κείμενο της μήνυσης Παππά σε Κελέτση – Γιατί αναφέρει ότι έγινε αλλοίωση πρακτικών

Κατά του προέδρου της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, Σταύρου Κελέτση, στρέφεται με μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο Νίκος Παππάς.

Ο πρώην υπουργός του αποδίδει αλλοίωση των πρακτικών της επιτροπής, καθώς όπως υποστηρίζει έχουν αφαιρεθεί ουσιώδη σημεία της κατάθεσης του Χρήστου Καλογρίτσα.

Με τη μήνυσή του περιγράφει αδικήματα, όπως ψευδή βεβαίωση, πλαστογραφία και παράβαση καθήκοντος και ζητεί να ελεγχθεί ποινικά ο πρόεδρος της επιτροπής.

Εξερχόμενος του Αρείου Πάγου ο κ. Παππάς δήλωσε πως « Η διαδικασία αυτή μπορεί να εξελίσσεται σε μία παρωδία σε έναν τραγέλαφο και σε έναν πολιτικό κόλαφο για τους εμπνευστές της.

Δεν θα επιτρέψουμε όμως η παρανομία να γίνει μία καθημερινότητα.

Καταθέσαμε μήνυση κατά του Προέδρου της Επιτροπής του κ. Κελέτση, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι κατά το δοκούν θα σβήνει και θα γράφει από τα πρακτικά λες και τα πρακτικά είναι το τεφτέρι του για τα ψώνια. Αυτό το πράγμα δεν θα γίνει ανεκτό και στέλνουμε ένα απολύτως ξεκάθαρο μήνυμα. Καθένας θα έρθει ενώπιον των ευθυνών του.»

Ο δικηγόρος του Βαγγέλης Γεωργακόπουλος δήλωσε ότι «τα πρακτικά της Βουλής δεν είναι κτήμα κανενός. Η ιστορία δεν μπορεί να παραχαραχτεί από οποιονδήποτε».

Από την πλευρά του τέλος ο επίσης δικηγόρους του πρώην υπουργού Γιάννης Μαντζουράνης σημείωσε πως «τα πρακτικά της Βουλής δεν είναι σχέδιο ερωτικής επιστολής του Προέδρου ή οποιουδήποτε άλλου που μπορεί να γράφει και να σβήνει. Η επιτροπή λειτουργεί ως εισαγγελική αρχή. Εφαρμόζει και υποχρεούται να εφαρμόζει τον κώδικα ποινικής δικονομίας. Η μαρτυρική κατάθεση όταν, είναι ένορκη είνια αποδεικτικό μέσο το οποίο πρέπει να καταγράφεται με ακρίβεια. Αυτό δεν μπορεί να το παραβιάζει ούτε ο πρόεδρος ούτε κανένας άλλος και όποιος το παραβιάζει διαπράττει ποινικά αδικήματα.»

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο:

Μήνυση Παππά στον ΚελέτσηΔιαβάστε επίσης