-->
27.02.2024

Ο Πολάκης έβαλε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό – Kήρυξε πόλεμο στον ΣΥΡΙΖΑ και απειλεί το Εκτελεστικό Γραφείο

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και πολιτική θύελλα γενικότερα στο πολιτικό σκηνικό προκάλεσε η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος, με αφορμή την καταδικαστική απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Νίκο Παππά, στοχοποίησε σε ανάρτησή του δικαστικούς και δημοσιογράφους.

Ο Αλέξης Τσίπρας καθαίρεσε τον βουλευτή του από τη θέση του τομεάρχη Διαφάνειας και αποφάσισε την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Την παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ και την καθαίρεσή του από τη θέση του τομεάρχη Διαφάνειας αποφάσισε ο Αλέξης Τσίπρας, προαναγγέλλοντας σημαντικές εξελίξεις στην πολιτική γραμματεία της Τρίτης.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: 

«Με απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία τη θέση του Παύλου Πολάκη ως Τομεάρχη Διαφάνειας αναλαμβάνει ο Γιάννης Ραγκούσης. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Την ερχόμενη Τρίτη 28/2 θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος σε διευρυμένη σύνθεση, όπου ο Πρόεδρος θα ζητήσει τη παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας αναφορικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πάντοτε λειτουργούσε συλλογικά και έτσι διαμόρφωνε και διαμορφώνει την πολιτική του. Η πολιτική σύγκρουση με το καθεστώς Μητσοτάκη και με όσους το εκπροσωπούν δεν γίνεται με όρους προσωπικής σταυροφορίας αλλά με σχέδιο, θεσμική σοβαρότητα και αποφασιστικότητα. Δεν είναι ατομική υπόθεση αλλά συλλογικό καθήκον και στρατηγική.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία θέλει και μπορεί με ενότητα, σοβαρότητα και ψυχραιμία να διασφαλίσει το πρόσωπο και την καθαρότητα της πολιτικής του.

Νερό στο μύλο του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του ουδείς δικαιούται να ρίχνει και μάλιστα λίγες ημέρες πριν και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου».

Όλα δείχνουν ότι στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη, θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις, με τον Κρητικό πολιτικό να καταφεύγει σε νέα ανάρτηση, «προειδοποιώντας» ότι εκεί, θα ειπωθούν ΌΛΑ.


Από την πλευρά της η ΝΔ ζήτησε την οριστική διαγραφή του Παύλου Πολάκη από το κόμμα και την αποπομπή του Νίκου Παππά από τα ψηφοδέλτια.

Διαρροές της Κουμουνδούρου άφησαν να εννοηθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη αποφασίσει τη διαγραφή του Παύλου Πολάκη από τα εκλογικά ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανοιχτό είναι το θέμα της διαγραφής του και από το κόμμα.

 

Εισαγγελική παρέμβαση για την ανάρτηση Πολάκη

Aυτεπάγγελτη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσαν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανάμεσα στις οποίες και του βουλευτή που αποπέμφθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη για ανώτατους δικαστικούς που μετείχαν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασε τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

Στις αναρτήσεις πέραν των ανώτατων δικαστικών, υπήρξαν αναφορές και σε δικαστικούς που μετέχουν στη σύνθεση του άλλου Ειδικού Δικαστηρίου,όπου δικάζεται ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ενώ στην ανάρτησή του ο αποπεμφθείς βουλευτής αναφερόταν ονομαστικά και σε δημοσιογράφους και άλλους παράγοντες του δημοσίου βίου.

Η παρέμβαση έγινε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αντώνη Ελευθεριάνο ο οποίος έδωσε εντολή στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Ελένη Τριανταφύλλου για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για δύο τουλάχιστον αδικήματα, αυτό της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Η εισαγγελική παρέμβαση καταλαμβάνει σειρά αναρτήσεων στο διαδίκτυο και όχι μόνον την επίμαχη ανάρτηση Πολάκη που τον οδήγησε εκτός ΣΥΡΙΖΑ, για τον οποίο η Εισαγγελία λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας θα αποστείλει την υπόθεση, όπως προβλέπεται, στη Βουλή για τα περαιτέρω.

 

Πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν πως ο Βουλευτής Χανίων «έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος» με τη στάση του, προκαλώντας την έξοδό του από τα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του. Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας» μετέδιδαν χθες το μεσημέρι οι ίδιες πηγές, καταλήγοντας πως «όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης».

Επιπλέον, πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος εκτιμούσαν ήδη από χθες πως «αυτός ο δρόμος δεν έχει επιστροφή», καθώς η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη «δεν είναι με κανέναν τρόπο πολιτικά και ηθικά υπερασπίσιμη», όπως σχολίαζαν κι ενώ επικρατούσε έντονος προβληματισμός και αμηχανία στις τάξεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.Διαβάστε επίσης