-->
07.06.2023

Οι Ουκρανοί βρήκαν τα «απόρρητα σχέδια πολέμου των Ρώσων» – Σχέδιο κατάληψης σε 15 ημέρες

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας δήλωσε την Τετάρτη ότι οι ένοπλες δυνάμεις της κατέσχεσαν μυστικά σχέδια μάχης που άφησαν πίσω τους Ρώσοι στρατιώτες και αυτά δείχνουν ότι στόχος ήταν η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία να έχει διάρκεια 15 ημέρες.

Τα κατασχεθέντα έγγραφα αναρτήθηκαν στο Facebook από το υπουργείο και έδειχναν τα πολεμικά σχέδια μιας από τις μονάδες της τακτικής ομάδας του τάγματος της 810ης ξεχωριστής ταξιαρχίας ναυτικού πεζικού της φρουράς του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ανέφερε το υπουργείο.

Ένας χάρτης εισβολής, ένας πίνακας και ένας κατάλογος προσωπικού περιλαμβάνονταν στα έγγραφα, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

Οι φωτογραφίες των φερόμενων ρωσικών εγγράφων δημοσιεύσε στον λογαριασμό της στο Facebook η Επιχειρησιακή Ομάδα Ανατολής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, που δείχνουν ότι οι Ρώσοι επιτελείς ενέκριναν τα επιχειρησιακά σχέδια της εισβολής στην Ουκρανία στις 18 Ιανουαρίου.

«Χάρη στις επιτυχημένες ενέργειες μιας από τις μονάδες των Ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων οι Ρώσοι εισβολείς όχι μόνον χάνουν οπλισμό και άνδρες, αλλά μέσα στον πανικό τους αφήνουν πίσω και απόρρητα έγγραφα», γράφουν.

Η Ομάδα αυτή του ουκρανικού στρατού λέει ότι κατέσχεσε τα έγγραφα από την 810η Ταξιαρχία Πεζοναυτών του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν χάρτες, λεπτομέρειες για στρατιωτικές επιχειρήσεις, ραδιοσυχνότητες και διακριτικά κλήσης, λίστα προσωπικού.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, η Ρωσία σχεδιάζει να νικήσει την Ουκρανία σε δύο εβδομάδες. Το επιχειρησιακό σχέδιο προέβλεπε έναρξη της εισβολής στις 20 Φεβρουαρίου και μέχρι της 6 Μαρτίου κατάληψη της χώρας και ολοκλήρωσης της επιχείρησης.

«Η εχθρική μονάδα θα έπρεπε να έχει αποβιβαστεί από το αμφίβιο πλοίο « Оrsk» κοντά στο Stepanivka-1 και να ενεργήσει μαζί με στρατιωτικές μονάδες της 58ης στρατιάς RF, ιδίως με το 177ο ξεχωριστό σύνταγμα του Ναυτικού του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας. Τελικός στόχος αυτών των δυνάμεων ήταν να μπλοκάρουν και να καταλάβουν τη Μελιτόπολη, αναφέρει το ουκρανικό υπουργείο.Διαβάστε επίσης