-->
02.10.2022

Όλο το παρασκήνιο της διαγραφής Μπογδάνου με εντολή Μητσοτάκη και ο ρόλος του Δένδια

Με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη από την Σλοβενία όπου βρίσκονταν έγινε η διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου μετά τα όσα είχε υποστηρίξει στη Βουλή για τους κομμουνιστές.

Η διαγραφή του βουλευτή της Α’ Αθηνών ήταν μονόδρομος μετά την «κίτρινη κάρτα» που είχε βγάλει το Μέγαρο Μαξίμου, πριν 15 μέρες, με την ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την δημοσιοποίηση ονομάτων μαθητών νηπιαγωγείου.

Άλλωστε είχε ξεκαθαριστεί ότι δεν θα δοθεί «δεύτερη ευκαιρία» και η επόμενη κάρτα ήταν «κόκκινη».

Από την άλλη, όμως, και η πρωτοβουλία του Νίκου Δένδια να σηκώσει τους τόνους και να επιτεθεί στον μέχρι πρότινος «γαλάζιο» βουλευτή, αναδεικνύοντας το θέμα, έτρεξε τις εξελίξεις. Η στάση όμως του υπουργού Εξωτερικών -που ήταν η δεύτερη φορά που επιτέθηκε στον Κωνσταντίνο Μπογδάνο- για τους μυημένους δεν ήταν τυχαία αφού ενισχύει το κεντρώο προφίλ του.

Όσο αφορά το γιατί ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ενώ ήταν σε… επιτήρηση χτύπησε μέσα σε λίγες μέρες δεύτερη φορά, κάποιοι υποστηρίζουν πως μάλλον ήταν σε πίεση αφού η μάχη του σταυρού στην Α΄ Αθηνών όπου εκλέγεται έχει αυξηθεί κατακόρυφα και τα «μεγαθήρια» είναι έτοιμα να τον… κατασπαράξουν.

Πάνω σε αυτό υπήρχαν και κάποιες πληροφορίες που επέμεναν ότι ο Μπογδάνος, στις επόμενες εκλογές, εξετάζει το ενδεχόμενο να μετακινηθεί και να ήταν υποψήφιος στις Κυκλάδες από όπου κατάγεται, για να αποφύγει το πρεσάρισμα της Α’ Αθηνών. Αλλά  πηγές κοντά στον βουλευτή απέκλειαν τέτοιο ενδεχόμενο.

ΥΓ. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε με sms για τα λεγόμενα Μπογδάνου και ζήτησε να δει το βίντεο με την τοποθέτησή του. Αμέσως έδωσε εντολή για διαγραφή από την «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα.

ΥΓ.2 Οι συνυποψήφιοι του στην Α’ Αθηνών ξεκίνησαν ήδη τους υπολογισμούς. Άλλωστε ένας βουλευτής μένει εκτός κούρσας, τουλάχιστον για την ώρα, την ίδια στιγμή που θα μειωθούν οι έδρες και η ΝΔ θα χάσει τουλάχιστον μία.Διαβάστε περισσότερα από το War RoomΔιαβάστε επίσης