-->
09.03.2021

Πανσέτες στον φούρνο με πατάτες

Υλικά 

800 γραμ. πανσέτα χοιρινή κομμένη σε φέτες
1/3 φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γλ. ρίγανη
το χυμό από ένα λεμόνι
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κιλό πατάτες

Εκτέλεση

Για τη χοιρινή πανσέτα στο φούρνο, ετοιμάζουμε πρώτα τις πατάτες. Τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα, τις καλύπτουμε με νερό και σκεπάζουμε. Από την ώρα που θα πάρουν βράση, τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά, να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε καλά και τις αδειάζουμε σε ταψί.

Βάζουμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με το μείγμα τις πατάτες. Τις ανακατεύουμε.

Αλατοπιπερώνουμε την πανσέτα. Την αραδιάζουμε πάνω στις πατάτες.

Ψήνουμε στους 220 βαθμούς C για 25 λεπτά, το χοιρινό στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν το κρέας και οι πατάτες. Οι πατάτες που ψήνονται στους χυμούς της πανσέτας είναι απίστευτες, μας λέει η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

 


Διαβάστε επίσης