-->
28.03.2023

«Παρέλυσε» η Ν. Υόρκη από τον ιστορικό χιονιά: Εκλεισαν σχολεία και αεροδρόμια, δύο νεκροί

Ιστορική χιονοθύελλα πλήττει τη Νέα Υόρκη, με περιοχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια να έχουν «πνιγεί» από το πυκνό χιόνι. Ο έντονος χιονιάς αναμένεται να συνεχίσει, ενώ σε ορισμένες περιοχές το ύψος του χιονιού έφτασε τα 2 μέτρα.

Η χιονοθύελλα έχει παραλύσει τη Νέα Υόρκη. Δεκάδες πτήσεις από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο του Μπάφαλο ακυρώθηκαν, καθώς επιδεινώθηκαν οι συνθήκες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του αεροδρομίου. Οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι έχουν κλείσει για τη διασφάλιση της προστασίας της ανθρώπινης ζωής.

Οι προειδοποιήσεις ισχύουν για πάνω από 8 εκατομμύρια ανθρώπους σε έξι πολιτείες: Ουισκόνσιν, Μίσιγκαν, Ιντιάνα, Οχάιο, Πενσυλβάνια και Νέα Υόρκη.

Η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τμήματα της δυτικής Νέας Υόρκης, συμπεριλαμβανομένων των κοινοτήτων κατά μήκος των ανατολικών άκρων της λίμνης Έρι και της λίμνης Οντάριο.

«Αυτή η ζώνη πυκνού χιονιού παράγει εξαιρετικά βαρύ χιόνι με ρυθμό 2 έως 3 ίντσες την ώρα», ανέφερε το NWS. «Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί εάν πρέπει να ταξιδέψετε… Οι γρήγορες αλλαγές στην ορατότητα και οι δυνητικά γλαφυροί δρόμοι μπορεί να οδηγήσουν σε ατυχήματα».

Σύμφωνα με το CBSnews, 3 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Αξιωματούχος είπε ότι δύο κάτοικοι πέθαναν μετά από καρδιακά προβλήματα, ενώ προσπαθούσαν να απομακρύνουν το χιόνι και προειδοποίησε ότι το χιόνι είναι βαρύ και μπορεί να είναι επικίνδυνο.

Η περιοχή του Buffalo «χτυπήθηκε» περισσότερο από την κακοκαιρία. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, το προάστιο του Orchard Park ανέφερε 196 εκατοστά χιόνι μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο δήμαρχος του Μπάφαλο, Μπάιρον Μπράουν, δήλωσε στο CNN το Σάββατο ότι, ενώ η πόλη του είναι συνηθισμένη στο βαρύ χιόνι, αυτό είναι «πολύ περισσότερο από ό,τι συνήθως έχουμε».

Είπε, επίσης, ότι η πόλη θα μπορούσε να επιστρέψει σε «κάποια αίσθηση κανονικότητας» μέχρι τη Δευτέρα ή την Τρίτη, υποθέτοντας ότι η χειρότερη καταιγίδα θα περάσει την Κυριακή.

Διαβάστε επίσης