-->
14.04.2024

Πάσχα με κοκορέτσι, κατσίκι και… μπαρμπούνια για τον Πάνο Καμμένο – Δείτε την ανάρτηση

Το «πάντρεμα» θαλασσινών και κρέατος στην κορυφαία εκδοχή του επέλεξε ο Πάνος Καμμένος ως διατροφική επιλογή για το πασχαλινό τραπέζι.

Δευτέρα του Πάσχα σήμερα και ο ο πρώην υπουργός Άμυνας της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram μια φωτογραφία από πασχαλινά εδέσματα χωρίς να αναφέρει την τοποθεσία που τα απολαμβάνει.

Τι είναι το surf n’ turf

Ο συνδυασμός κόκκινου κρέατος και θαλασσινών συγκίνησε τους εστιάτορες της απέναντι όχθης του Ατλαντικού πίσω στα τέλη του 19ου αιώνα. Πιο συγκεκριμένα, οι σεφ και οι restaurateurs της ανατολικής όχθης θεώρησαν καλή ιδέα να παντρέψουν τον αστακό με την μπριζόλα, στα φανταχτερά εστιατόριά τους που έγιναν σύντομα γνωστά ως «lobster palaces».

Το trend, που κυρίως περιελάμβανε ουρά αστακού και filet mignon εξαπλώθηκε γρήγορα, για να χάσει την αίγλη στα 1920s, προτού επανέλθει στη μόδα κατά τη δεκαετία του 1960, πλέον αρκετά πιο comfort…

Τότε ήταν και η εποχή που εξαπλώθηκε και στα πιο προσιτά για το ευρύ κοινό steakhouses, με την προσθήκη πλέον πιο ταπεινών κομματιών κρέατος και χοιρινού αλλά και άλλων θαλασσινών όπως οι γαρίδες.

Στα 70s, το surf n’ turf έφτασε στο σημείο να θεωρείται ένα από τα φαγητά-σύμβολα της μεσαίας τάξης στις ΗΠΑ (φτιαγμένο κυρίως με κατεψυγμένο αστακό και χοιρινή μπριζόλα).Διαβάστε επίσης