ΥΛΙΚΑ
600 γρ πατάτες
½ κτγ ρίγανη
½ κτγ πάπρικα γλυκιά
25 γρ ελαιόλαδο
1 κτς μουστάρδα
1 κτγ αλάτι
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδου
700 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
1 κτγ αλάτι
¼ κτγ κανέλα
½ κτγ πάπρικα γλυκιά
½ κτγ ρίγανη
100 γρ σάλτσα ντομάτας
25 γρ ελαιόλαδο
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
2 βραστά αυγά
100 γρ μίξη 3 τυριών
170 γρ μίξη 3 τυριών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή και κόβουμε σε ροδέλες τις πατάτες. Τις βάζουμε στο νερό και φτιάχνουμε την μαρινάδα. Για την μαρινάδα σε ένα μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο το αλάτι την πάπρικα την ρίγανη και την μουστάρδα και ανακατεύουμε. Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ με την μαρινάδα και τις ανακατεύουμε πολύ καλά.
Έπειτα σε ένα πυρέξ 23χ30 βάζουμε ομοιόμορφα τις πατάτες και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 30 λεπτά στους 220 c.
Μέχρι να γίνουν οι πατάτες κόβουμε ένα κρεμμύδι και μια σκελίδα σκόρδου και τις σωτάρουμε στο τηγάνι να τσιγαριστούν για 1 λεπτό μαζί με το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε και σπάμε τον μοσχαρίσιο κιμά καλά. Αφού τον σπάσουμε καλά ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας το αλάτι την κανέλα την πάπρικα και την ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.
Μαγειρεύουμε τον κιμά μέχρι να στεγνώσει καλά. Αφού τον έχουμε μαγειρέψει και έχουν γίνει οι πατάτες τον ρίχνουμε από πάνω και τον στρώνουμε καλά.
Τρίβουμε 2 βραστά αυγά και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με το στραγγιστό γιαούρτι και την μίξη 3 τυριών.
Τα ανακατεύουμε καλά και τα απλώνουμε προσεκτικά πάνω από τον κιμά. Αφού το απλώσουμε καλά πασπαλίζουμε και ακόμα 170 γρ τριμμένα τυριά.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά στους 180 c σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα.
Μόλις ψηθεί είναι έτοιμο να το απολαύσετε.
Πηγή: livekitchen