Search
Close this search box.
Search

Πένες με μπρόκολο και κόκκινη σάλτσα

Πριν 4 έτη

ΥΛΙΚΑ

1 μέτριο κρεμμύδι

1 καρότο

100 γρ πελτέ ντομάτας

2 κτγ πάπρικα γλυκιά

1 1/2 κτγ αλάτι

2 κτσ ελαιόλαδο

300 γρ. ζυμαρικά πένες

4 φέτες μπέικον

750 γρ. νερό

Για το σερβίρισμα 1 κομμάτι μαγειρεμένο μπρόκολο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε την συνταγή και αφού έχουμε κόψει το κρεμμύδι και το καρότο τα σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τα τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά.

Στην συνέχεια προσθέτουμε το μπέικον και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.

Έπειτα προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας την γλυκιά πάπρικα το νερό και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το αλάτι, τα ζυμαρικά πένες και αφού τα ανακατέψουμε ελαφρώς χαμηλώνουμε την φωτιά και τα μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά.

Συμπληρώνουμε εξτρά νερό εάν χρειάζεται.

Μετά από 7-8 λεπτά κλείνουμε την φωτιά και αποσύρουμε την κατσαρόλα.

Τα ζυμαρικά μαζί με την σάλτσα θα πρέπει να έχουν δέσει καλά.

Τα σερβίρουμε και τρίβουμε από πάνω ανθότυρο ξηρό ή ένα σκληρό τυρί της αρεσκείας σας .

Βάζουμε ένα μαγειρεμένο μπρόκολο στην μέση και η γεύση όλων μαζί είναι απλά απερίγραπτη.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.