ΥΛΙΚΑ
1 μέτριο κρεμμύδι
1 καρότο
100 γρ πελτέ ντομάτας
2 κτγ πάπρικα γλυκιά
1 1/2 κτγ αλάτι
2 κτσ ελαιόλαδο
300 γρ. ζυμαρικά πένες
4 φέτες μπέικον
750 γρ. νερό
Για το σερβίρισμα 1 κομμάτι μαγειρεμένο μπρόκολο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή και αφού έχουμε κόψει το κρεμμύδι και το καρότο τα σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τα τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε το μπέικον και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά.
Έπειτα προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας την γλυκιά πάπρικα το νερό και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε το αλάτι, τα ζυμαρικά πένες και αφού τα ανακατέψουμε ελαφρώς χαμηλώνουμε την φωτιά και τα μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά.
Συμπληρώνουμε εξτρά νερό εάν χρειάζεται.
Μετά από 7-8 λεπτά κλείνουμε την φωτιά και αποσύρουμε την κατσαρόλα.
Τα ζυμαρικά μαζί με την σάλτσα θα πρέπει να έχουν δέσει καλά.
Τα σερβίρουμε και τρίβουμε από πάνω ανθότυρο ξηρό ή ένα σκληρό τυρί της αρεσκείας σας .
Βάζουμε ένα μαγειρεμένο μπρόκολο στην μέση και η γεύση όλων μαζί είναι απλά απερίγραπτη.