-->
29.03.2024

Πένες με σάλτσα μπλε τυριού, σπανάκι και καρύδια

Υλικά συνταγής

  • 500 γρ. πένες
  • 500 γρ. σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο (ή μείγμα)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 κουταλιές της σούπας καρυδόψιχα χονδροκομμένη
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1/3 φλιτζανιού μπλε τυρί (τύπου ροκφόρ, γκοργκοντζόλα κ.λπ.) λιωμένο με πιρούνι
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθος ή μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
  1. Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο ή το λάδι και σοτάρετε το σκόρδο μαζί με το κρεμμύδι και το σπανάκι.
  2. Περιμένετε λίγα λεπτά να μαραθεί το σπανάκι και να πιεί λίγο τα ζουμιά του (αν είναι κατεψυγμένο θα σας πάρει λίγη περισσότερη ώρα)
  3. Σβήνετε με το κρασί και βράζετε μέχρις ότου εξατμιστούν τα υγρά.
  4. Προσθέτετε αλατοπίπερο, την κρέμα γάλακτος και το μπλε τυρί και συνεχίζετε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί και να δέσει η σάλτσα.
  5. Στο μεταξύ βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τις στραγγίζετε καλά. Τις αναμειγνύετε με τη σάλτσα του μπλε τυριού, προσθέτετε και τα καρύδια, ανακατεύετε και σερβίρετε.


Διαβάστε επίσης