Πανεύκολη και νόστιμη συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου:
Υλικά Συνταγής
- 4 πιπεριές χρωματιστές
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 2 ψιλοκομμένες ντομάτες
- Λίγο φρέσκο θυμάρι
- Λίγη ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1/2 φλ. πλιγούρι 150 γραμ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 2 κ.σ. μαϊντανό
Εκτέλεση
Συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε για αυτή τη συνταγή. Στη συνέχεια για τις πιπεριες γεμιστες με κοτοπουλο,
- Διαλέγουμε 4 πολύχρωμες πιπεριές ολόκληρες με το κοτσάνι τους.
- Τις σχίζουμε οριζόντια, και το κοτσάνι του μένει επάνω χωρισμένο και αυτό στη μέση.
- Έτσι σχηματίζουμε θήκες πιπεριάς.
- Βγάζουμε τους σπόρους και τις μεμβράνες και τις αφήνουμε στην άκρη.
Για τη γέμιση
- Ψιλοκόβουμε το φιλέτο κοτόπουλο.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5-6 να ψηθεί.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για ακόμη 3’ λεπτά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες τα βότανα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε το πλιγούρι και σιγοβράζουμε για 5’.
- Βάζουμε στη γέμιση τη μισή τριμμένη μοτσαρέλα και το μαϊντανό.
- Αποσύρουμε τη γέμιση από τη φωτιά και γεμίζουμε τις πιπεριές.
- Σε ένα ταψί 32 εκατοστών, στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ή εναλλακτικά προσθέτουμε λίγο νερό για το ψήσιμο.
- Τοποθετούμε τις γεμισμένες πιπεριές στο ταψί, τη μια κοντά στη άλλη έτσι ώστε να μην μετακινούνται και να μην αναποδογυρίζουν.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, στους 180ºC για 30 λεπτά.
- Στα τελευταία λεπτά ψησίματος, πασπαλίζουμε την υπόλοιπη μοτσαρέλα να λιώσει.