-->
08.08.2022

Ποιος είναι ο 26χρονος Κωνσταντίνος που συνόδευσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις σημερινές του συναντήσεις

Είναι 26 χρονών, είναι ένας απόλυτα λειτουργικός ΑμεΑ και σήμερα παρακολούθησε από κοντά όλες τις δραστηριότητες του πρωθυπουργού.

Στην αρχή ήταν παρών στην συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Λε Ντριάν, μετά παρακολούθησε την επίσημη παρουσίαση της νέας ψηφιακής υπηρεσίας για το γνήσιο της υπογραφής και ακολούθως, μαζί με τον Πρωθυπουργό, συνάντησαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Επιτρέψτε μου, καταρχάς, να κάνω τις απαραίτητες συστάσεις. Έχουμε, σήμερα, μαζί μας τον Κωνσταντίνο. Όπως ίσως ξέρετε, χθες ήταν η DUOday. Είναι μία μέρα στην οποία άτομα με ειδικές δεξιότητες έρχονται σε δημόσιους φορείς για να μπορέσουν να αποκτήσουν μία πρώτη επαφή με τον κόσμο της εργασίας, καθώς ο σκοπός μας είναι νέοι συμπολίτες μας σαν τον Κωνσταντίνο, να έχουν τη δυνατότητα, τελικά, να εργαστούν. Οπότε σήμερα ανοίξαμε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου στον Κωνσταντίνο και στη μητέρα του που έχουμε τη χαρά να την έχουμε μαζί μας» ανέφερε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξήγησε ότι ο Κωνσταντίνος ήταν μαζί του κατά τη συνάντηση που είχε με τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών και πως «σήμερα θα παρακολουθήσει όλα αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα για τα οποία θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε στη συνέχεια».

Την παρουσία του 26χρονου, που εντάσσεται στο πλαίσιο του duoday, μιας Γαλλικής πρωτοβουλίας για την ομαλή ένταξη των ατόμων με νοητική υστέρηση στην αγορά εργασίας, ανέδειξε με ανάρτησή του ο Άκης Σκέρτσος, υπουργός Επικρατείας, αναφέροντας μεταξύ άλλων:

«Σήμερα είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα για όλους μας στο γραφείο. Ο Κωνσταντίνος, ένας 26χρονος απόλυτα λειτουργικός νέος ΑΜΕΑ, συνοδεύει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στις δραστηριότητές του.

Ο Κωνσταντίνος ήταν μαζί με τον πρωθυπουργό και κατά τη τακτική μηνιαία συνάντηση που είχε με την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Μαζί συνάντησαν τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών νωρίς το πρωί, μαζί παρακολούθησαν την παρουσίαση της νέας ψηφιακής υπηρεσίας γνησίου της υπογραφής από τον Κυριάκο Πιερρακάκη –λειτουργική από σήμερα στη διεύθυνση docs.gov.gr– και μαζί θα επισκεφθούν σε λίγο την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για την τακτική μηνιαία ενημέρωσή της από τον Πρωθυπουργό.

Όλα αυτά συμβαίνουν στο πλαίσιο του duoday, μιας γαλλικής πρωτοβουλίας που έχει στόχο την ομαλή ένταξη των ατόμων με νοητική υστέρηση στην αγορά εργασίας.

Η duoday έρχεται, λοιπόν, και στην Ελλάδα για να μας ευαισθητοποιήσει και να μας κινητοποιήσει για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Ήδη η κυβέρνηση έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Ο ΟΑΕΔ έχει στηρίξει με επιδοτήσεις την πρόσληψη από επιχειρήσεις 1.616 συνανθρώπων μας που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, μεταξύ των οποίων τα άτομα με αναπηρία. Ενώ και το υπουργείο Εργασίας προχώρησε μετά από 6 χρόνια καθυστερήσεων στην προκήρυξη 2.000 θέσεων εργασίας στο Δημόσιο ειδικά για αυτή την κατηγορία συμπολιτών μας».


Διαβάστε επίσης