-->
08.08.2022

Πόλη της Αυστραλίας έβρασε στην ακραία θερμοκρασία των 50,7 βαθμών Κελσίου

Απομονωμένη παράκτια πόλη στη Αυστραλία έβρασε την Πέμπτη στους 50,7 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία που ισοφαρίζει το ρεκόρ του 1960 για τη χώρα.

Η ακραία θερμοκρασία καταγράφηκε στο Όνσλοου της Δυτικής Αυστραλίας στις 14.26 τοπική ώρα (00.26 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε το αυστραλιανό Γραφείο Μετεωρολογίας.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, η μέση θερμοκρασία της πόλης αυτή την εποχή του έτους είναι 36,5 βαθμοί Κελσίου (το νότιο ημισφαίριο βρίσκεται τώρα στην καρδιά του καλοκαιριού).

Δύο ακόμα πόλεις, το Μάρτι και το Ρόεμπουργκ, επίσης ξεπέρασαν τους 50 βαθμούς την Πέμπτη.

 


Κάτοικος του Ρόεμπεργκ δήλωσε μάλιστα στο ABC News ότι η θερμοκρασία είναι τόσο ακραία ώστε τα κλιματιστικά σταμάτησαν να λειτουργούν.

Το ισοφάρισμα του αυστραλιανού ρεκόρ έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του ευρωπαϊκού προγράμματος γεωσκόπησης Copernicus ότι η τελευταία επταετία ήταν η θερμότερη που έχει καταγραφεί ποτέ.

Τα ρεκόρ καύσωνα καταρρίπτονται όλο και συχνότερα λόγω της κλιματικής αλλαγής, με τη μέση θερμοκρασία του πλανήτη να έχει ήδη αυξηθεί κατά περίπου 1,2 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας, το παγκόσμιο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας είναι οι 56,7 βαθμοί που καταγράφηκαν τον Ιούλιο του 1913 στο Φέρνας Κρικ της Καλιφόρνια.


Διαβάστε επίσης