-->
24.04.2024

Πολωνία: «Ατυχές περιστατικό» το χτύπημα λέει ο πρόεδρος Ντούντα

Πολωνία:  Ο πρόεδρος της Πολωνίας Aντρέι Ντούντα δήλωσε ότι ο πύραυλος που έπεσε στη χώρα του και σκότωσε δύο ανθρώπους φαίνεται να είναι ένα «ατυχές περιστατικό».

Ο πολωνικός πύραυλος «πιθανότατα ήταν ένα ατυχές περιστατικό» που οφείλεται στην ουκρανική αεράμυνα, δήλωσε ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα. Ο πύραυλος, ο οποίος ήταν ρωσικής κατασκευής, χρησιμοποιήθηκε από την ουκρανική αεράμυνα, πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι το περιστατικό με πυραύλους ήταν σκόπιμη επίθεση ή ότι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από τη ρωσική πλευρά, είπε ο Ντούντα,

Η Πολωνία εξακολουθεί να αναλύει τη δυνατότητα δρομολόγησης του μέτρου του άρθρου 4 του ΝΑΤΟ, του επίσημου μηχανισμού για διαβούλευση βάσει του οποίου μια χώρα μπορεί να συγκαλέσει συνάντηση όταν αισθάνεται ότι το έδαφός της παραβιάζεται ή απειλείται, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Mατέους Μοραβιέτσκι.

Μιλώντας στην ίδια συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο Ντούντα είπε ωστόσο ότι πιθανότατα δεν θα θεωρηθεί απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί αυτό το μέτρο.Διαβάστε επίσης