-->
28.03.2023

Πολωνία: «Ατυχές περιστατικό» το χτύπημα λέει ο πρόεδρος Ντούντα

Πολωνία:  Ο πρόεδρος της Πολωνίας Aντρέι Ντούντα δήλωσε ότι ο πύραυλος που έπεσε στη χώρα του και σκότωσε δύο ανθρώπους φαίνεται να είναι ένα «ατυχές περιστατικό».

Ο πολωνικός πύραυλος «πιθανότατα ήταν ένα ατυχές περιστατικό» που οφείλεται στην ουκρανική αεράμυνα, δήλωσε ο Πολωνός πρόεδρος Αντρέι Ντούντα. Ο πύραυλος, ο οποίος ήταν ρωσικής κατασκευής, χρησιμοποιήθηκε από την ουκρανική αεράμυνα, πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν λόγοι να πιστεύουμε ότι το περιστατικό με πυραύλους ήταν σκόπιμη επίθεση ή ότι ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από τη ρωσική πλευρά, είπε ο Ντούντα,

Η Πολωνία εξακολουθεί να αναλύει τη δυνατότητα δρομολόγησης του μέτρου του άρθρου 4 του ΝΑΤΟ, του επίσημου μηχανισμού για διαβούλευση βάσει του οποίου μια χώρα μπορεί να συγκαλέσει συνάντηση όταν αισθάνεται ότι το έδαφός της παραβιάζεται ή απειλείται, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Mατέους Μοραβιέτσκι.

Μιλώντας στην ίδια συνέντευξη Τύπου με τον πρόεδρο Ντούντα είπε ωστόσο ότι πιθανότατα δεν θα θεωρηθεί απαραίτητο να χρησιμοποιηθεί αυτό το μέτρο.

Διαβάστε επίσης