-->
28.05.2022

«Πονάει» ο Αποστολάκης- Για «αποστασία» τον κατηγορεί ο Τσίπρας – Είχε μιλήσει με τον νέο υπουργό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου ο Ευάγγελος Αποστολάκης είχε ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα και ότι είχε τη διαβεβαίωση πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην κυβέρνηση, αφού μια τέτοια πράξη η ηγεσία της Κουμουνδούρου θα θεωρούσε «αποστασία».
Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου αναφέρει τα εξής:
«Ο κ. Αποστολάκης τη περασμένη Δευτέρα ενημέρωσε τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τη πρόταση που του έκανε ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει στη θέση του κ. Χαραδαλιά. Ο κ. Τσίπρας του ξεκαθάρισε ότι μια τέτοια επιλογή και με τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης την επιδιώκει, δηλαδή σε επίπεδο εντυπώσεων και προσώπων και όχι ουσίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, δεν αποτελεί πρόσκληση σε συνεννόηση αλλά πρόσκληση σε αποστασία.  
Ο κ. Αποστολάκης τον διαβεβαίωσε ότι δε πρόκειται με αυτούς τους όρους να αποδεχθεί να γίνει υπουργός της δεξιάς.

Προφανώς, για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει, στη πορεία άλλαξε γνώμη.

Του ευχόμαστε καλή τύχη.

Ωστόσο καλό είναι να ξέρει ότι η  ιστορία ποτέ δεν λυπήθηκε όσους δεν αναγνωρίζουν ότι στη ζωή υπάρχουν και αξίες σημαντικότερες από τα πρόσκαιρα αξιώματα».
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ευάγγελος Αποστολάκης εξακολουθούσε να αποτελεί σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα για εξωτερικά θέματα, ενώ υπενθυμίζεται ότι και ο πρώην πρωθυπουργός χρησιμοποίησε στελέχη άλλων κομμάτων στις κυβερνήσεις του.

Διαβάστε επίσης