-->
28.03.2023

Πρόσβαση ΑμεΑ σε προϊόντα και υπηρεσίες – Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση. Καταψήφισε το ΚΚΕ. «Παρών», δήλωσε το ΜέΡΑ25.

Είχε προηγηθεί, πριν την ψηφοφορία, δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, από το βήμα της ολομέλειας, προς «τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα και ανήκουν στους ΑμεΑ».

«Δεν θέλω αγαπητοί συμπολίτες μου να σας κοροϊδέψω και να σας πω ότι με την ενσωμάτωση αυτής της Οδηγίας, αυτομάτως η ζωή σας θα γίνει καλύτερη, γιατί αυτό δεν είναι αλήθεια. Η προσπάθεια για να γίνει η κοινωνία μας καλύτερη και να δώσουμε στους ΑμεΑ συμπολίτες μας το επίπεδο της ζωής που τους αξίζει και που οφείλουμε να τους δώσουμε, είναι μια πολύ δύσκολη προσπάθεια, συλλογική προσπάθεια, εκφεύγει πολύ του ρόλου ενός νόμου», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Όπως σημείωσε ακόμα ο υπουργός, είναι ζήτημα ανθρώπινης αξιοπρέπειας να τους δοθεί το επίπεδο ζωής που τους αξίζει:

«Όταν η κοινωνία μας γίνει καλύτερη γι΄αυτούς τους συμπολίτες μας, θα γίνει καλύτερη και για εμάς, γιατί θα είναι δικαιότερη και πιο ανθρώπινη. Και αυτή τη μάχη, πιστεύω ότι τα κόμματα πρέπει στο σύνολό τους να την υποστηρίξουν» είπε. Η Οδηγία που ενσωματώνεται σήμερα στην ελληνική έννομη τάξη, με τα όποια μειονεκτήματα μπορεί να έχει, αποτελεί ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση», συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κατέθεσε και μια σειρά νομοτεχνικών βελτιώσεων, στη βάση προτάσεων που είχε υποβάλει η ΕΣΑμεΑ.

Διαβάστε επίσης