Search
Close this search box.
Search

Ψητά καλαμαράκια με βινεγκρέτ

Πριν 4 έτη

Yλικά

1 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι Νερό
2 κ.σ. Μαγιονέζα
2 κ.σ. Μουστάρδα (πικάντικη ή απαλή)
Πιπέρι
Αλάτι
1 κ.γλ. Κύμινο
1 κ.σ. Χυμός λεμόνι

1 λάϊμ

Εκτέλεση

Μουλιάστε τα καλαμαράκια σε νερό για να μη γλιστρούν καθώς τα καθαρίζετε.
Καθαρίστε τα καλαμαράκια, τραβήξτε τα πτερύγια και αφαιρέστε την πέτσα.
Γυρίστε τα ανάποδα και καθαρίστε το εσωτερικό.
Περάστε τα στα καλαμάκια και περιχύστε με λίγο λάδι, ενώ ρίχνετε και λίγο αλάτι.
Ψήνεται για σύντομο χρονικό διάστημα, τόσο ώστε να μην χάσουν την υγρασία τους.

Για τη βινεγκρέτ

Προσθέστε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο και το νερό, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Σερβίρετε με ξύσμα από λαιμ, ελαιόλαδο και τη βινεγκρέτ.

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.