Search
Close this search box.
Search

Τροχαίο στη Βουλή: Τις συνθήκες του τραγικού δυστυχήματος ερευνούν οι αρχές – “Δωρίζουμε τα όργανά του” λέει η μητέρα του

Πριν 5 έτη

Σε εξέλιξη είναι η προανάκριση της υποδιεύθυνση Τροχαίας Αττικής για ατύχημα έξω από τη Βουλή με θύμα έναν νεαρό μοτοσικλετιστή που τραυματίστηκε σοβαρά. Το υπηρεσιακό αυτοκίνητο που χτύπησε το μοτοσικλετιστή ανήκει στην ασφάλεια της Ντόρας Μπακογιάννη, όπως έκανε η ίδια γνωστό με ανάρτησή της η βουλευτής της ΝΔ στην οποία δήλωσε συντετριμμένη.

Η έρευνα που διεξάγεται από τη Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών θα διευκρινίσει τα αίτια του τροχαίου της περασμένης Παρασκευής έξω από τη Βουλή, όπου 23χρονος μοτοσικλετιστής τραυματίστηκε σοβαρά από υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειας της Ντόρας Μπακογιάννη.

“Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση, προέβη στις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες (παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου, σχεδιάγραμμα κ.ο.κ.). Επίσης, ενημερώθηκε ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο μετά το πέρας της προανάκρισης θα διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία” αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τροχαίας Αττικής.

Σύμφωνα με την Τροχαία Αττικής ο εμπλεκόμενος αστυνομικός τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα.

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, η οποία εκείνη την ώρα βρισκόταν στην ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της ώρας του πρωθυπουργού, γνωστοποιώντας με ανάρτησή της το περιστατικό δήλωσε συντετριμμένη, και ταυτόχρονα τη δέσμευσή της προς την οικογένεια του 23χρονου Ιάσωνα ότι θα αποδοθούν ευθύνες.

“Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια του άτυχου νέου. Επικοινώνησα μαζί τους για να τους εκφράσω την συμπαράστασή μου και να τους διαβεβαιώσω ότι η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και οι ευθύνες θα αποδοθούν” αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της η κ. Μπακογιάννη.

Ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης τονίζει σε ανάρτησή του στο Τwitter ότι: Η” αντιδιαστολή αμείλικτη. Από τη μια η καθεστωτική συμπεριφορά μετά το τροχαίο έξω από τη Βουλή. Από την άλλη αυθόρμητες αντιδράσεις των πολιτών στις γειτονιές. Κανείς δεν επιτρέπεται να κρατά αποστάσεις. Το ΜέΡΑ25 είμαστε εκεί. Μέσα κι έξω απ` τη Βουλή. ΜΑΖΙ με τους πολλούς”

Ο 23χρονος νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες είναι εγκεφαλικά νεκρός. Αντικρούοντας τις αιτιάσεις για το γεγονός ότι ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου δεν συνελήφθη, πηγές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ ανέφεραν ότι το τροχαίο δεν ήταν θανατηφόρο καθώς επίσης ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός παρέμεινε στο σημείο του ατυχήματος και δεν ήταν ύποπτος φυγής.

Συγκλονίζει η μητέρα του 23χρονου οδηγού – «Δωρίζουμε τα όργανά του»

Η μητέρα του 23χρονου Ιάσωνα, μιλώντας στον ALPHA, είπε πως αύριο(σ.σ. σήμερα) θα αρχίσει η διαδικασία για τη δωρεά οργάνων του γιου της. «Το παιδί μου τελείωσε», είπε και συνέχισε: «Θα δώσει τα όργανά του. Θα γίνει δωρητής οργάνων και θα γίνει αύριο το πρωί αυτό. Εγώ, αυτόν θέλω πίσω, δεν θέλω κάτι άλλο. Και είπα επειδή είναι τόσο καλό παιδί, ήταν τόσο καλό παιδί και έδινε σε όλους, να δώσει τα όργανά του, να δώσει την ευτυχία του και την αγάπη του και την ευαισθησία του, να δώσει σε κάποιον άλλον άνθρωπο. Και εύχομαι αυτοί οι άνθρωποι που θα πάρουν τα όργανά του να είναι νέα παιδιά, ζήτησα να είναι, αλλά δεν μπορώ να διαλέξω και να ζήσουν ευτυχισμένοι και να πάρουν έστω λίγο από την ευαισθησία του και να χαρούν».

Έκκληση προς τους αυτόπτες μάρτυρες απευθύνει η αδερφή του

Στον ALPHA μίλησε και η αδερφή του 23χρονου, κάνοντας έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για τη στιγμή του δυστυχήματος, να ενημερώσει τις Αρχές. «Ο αδελφός μου ήταν πάντα πάρα πολύ καλός και το μόνο που ήθελε ήταν το καλό για όλους και αυτό αποφασίσαμε και εμείς να κάνουμε να βοηθήσουμε κάποιους άλλους. Ζητάμε να βρεθούν αυτόπτες μάρτυρες για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη διαδικασία που πρέπει από εδώ και πέρα. Χρειαζόμαστε μάρτυρες για να εξακριβώσουμε τι συνέβη. Συγκεκριμένα ένα ταξί το οποίο ήταν ακριβώς μπροστά και αφού έγινε το ατύχημα, έφυγε. Ψάχνουμε αυτόν τον ταξιτζή, συγκεκριμένα», ανέφερε.

Γιατί δεν συνελήφθη ο αστυνομικός-οδηγός

Διευκρινίσεις για τον αστυνομικό-οδηγό του υπηρεσιακού αυτοκινήτου της Ντόρας Μπακογιάννη που ενεπλάκη στο τροχαίο έδωσε η Αστυνομία.

Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., που επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο οδηγός δεν συνελήφθη, καθώς το τροχαίο δεν ήταν θανατηφόρο ενώ παρέμεινε στο σημείο του ατυχήματος και δεν ήταν ύποπτος φυγής.

Επιπρόσθετα, η Αστυνομία σε επίσημη ανακοίνωση σημειώνει μεταξύ άλλων ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού: «Την Παρασκευή 12 Μαρτίου, στις 12:25, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της εισόδου της Βουλής, υπηρεσιακό όχημα της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενεπλάκη σε ατύχημα με Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του οδηγού της. Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση, προέβη, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες (παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου, σχεδιάγραμμα κ.ο.κ.). Επίσης, ενημερώθηκε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο μετά το τέλος της προανάκρισης θα διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία. Σημειώνεται, ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού».

 

Δημοφιλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Search
Close this search box.