-->
26.09.2021

Ρωσία: Μία εβδομάδα καραντίνα για τον Πούτιν

Σε καραντίνα έχει μπει ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν έπειτα από επαφή που είχε με άτομα που μολύνθηκαν από κορωνοϊό, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος δεν έχει νοσήσει. Σύμφωνα με τον ακαδημαϊκό Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, γενικό διευθυντή του Ινστιτούτου Γκαμαλέγια, που παρασκευάζει το πρώτο ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, η απόφαση του Πούτιν για αυτοαπομόνωση που θα διαρκέσει το πιθανότερο μία εβδομάδα, ήταν ορθή.

«Ως νομοταγής άνθρωπος ακολουθεί τις ιατρικές οδηγίες, δίνοντας το παράδειγμα σε όλους τους συμπολίτες μας, ότι όλοι πρέπει να φερόμαστε το ίδιο ενσυνείδητα», είπε ο Ρώσος μικροβιολόγος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκτιμώντας ότι «μία εβδομάδα είναι απολύτως επαρκής, ωστόσο τα συγκεκριμένα χρονικά όρια είναι θέμα απόφασης των ειδικών που παρακολουθούν τον Πούτιν».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Πούτιν διέψευσε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με την αυτοαπομόνωση του Ρώσου ηγέτη η συνάντησή του με τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Άσαντ, η οποία έγινε νωρίς τη Δευτέρα στο Κρεμλίνο, αλλά ανακοινώθηκε το πρωί της Τρίτης, για λόγους ασφαλείας, όπως εκτιμούν ενημερωμένες πηγές.

Σύμφωνα με τον Ντμίτρι Πεσκόφ η διάρκεια της αυτοαπομόνωσης του Ρώσου πρόεδρου εξαρτάται από τις συστάσεις των ειδικών και δεν υπάρχει ακόμη ακριβής διάρκειά της, ωστόσο ο Πούτιν προγραμματίζει να επανέλθει σύντομα σε κανονικές δια ζώσης συναντήσεις.Διαβάστε επίσης