-->
02.06.2023

Σε 12.000 απολύσεις προχωρά η μητρική της Google

Η μητρική εταιρεία της Google, η Alphabet δήλωσε ότι θα κόψει περίπου 12.000 θέσεις εργασίας, πάνω από το 6% του παγκόσμιου εργατικού της δυναμικού, μετά από χρόνια άφθονης ανάπτυξης και προσλήψεων.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, oι περικοπές θα επηρεάσουν τις θέσεις εργασίας παγκοσμίως και σε ολόκληρη την εταιρεία, είπε ο διευθύνων σύμβουλος Sundar Pichai στους εργαζόμενους μέσω email σήμερα Παρασκευή, γράφοντας ότι αναλαμβάνει «την πλήρη ευθύνη για τις αποφάσεις που μας οδήγησαν εδώ».

Με τις απολύσεις, η Google εντάσσεται σε μια σειρά από άλλους τεχνολογικούς γίγαντες που έχουν περιορίσει δραστικά τις δραστηριότητές τους εν μέσω κάμψης της παγκόσμιας οικονομίας και του εκτινασσόμενου πληθωρισμού.

Η Meta Platforms, η Twitter και η Amazon.com έχουν επίσης κάνει απολύσεις. Χάρη σε μια ανθεκτική επιχείρηση αναζήτησης, η Google υπήρξε ένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά πλεονεκτήματα αποφεύγοντας σημαντικές μειώσεις εργατικού δυναμικού. Ωστόσο, η εταιρεία αντιμετωπίζει μια επιβράδυνση στον τομέα της ψηφιακής διαφήμισης και το τμήμα cloud computing συνεχίζει να βρίσκεται πίσω από την Amazon και τη Microsoft.


Διαβάστε επίσης