-->
23.04.2021

Σε αστυνομικό κλοιό το ΑΠΘ – Ανακοίνωση καθηγητών για να μη γίνει απόψε επέμβαση

Περικυκλωμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είναι από τις 8:30 το βράδυ το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για επέμβαση στο εσωτερικό του με σκοπό την εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας.

Δεκάδες αστυνομικοί έχουν θέσει σε κλοιό τις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις από κάθε γωνιά τους, ενώ έχουν αποκλειστεί από την κυκλοφορία η οδοί Εθνικής Αμύνης και 3ης Σεπτεμβρίου, από το ύψος της Αγίου Δημητρίου μέχρι και την Εγνατία Οδό.

Πέριξ του πανεπιστημίου έγιναν και 5 προσαγωγές ατόμων, ενώ οι αστυνομικοί δεν επιτρέπουν σε κανέναν την πρόσβαση στο ίδρυμα.

Την ίδια στιγμή, στην κατειλημμένη Πρυτανεία βρίσκονται περίπου 80 άτομα, μεταξύ των οποίων και καθηγητές του Πανεπιστημίου αλλά και δικηγόροι.

Παράλληλα, υπάρχουν ιντερνετικά καλέσματα από φοιτητές για στήριξη της κατάληψης. Οι φοιτητές που βρίσκονται εντός του κτηρίου φωνάζουν συνθήματα. Στο σημείο έχουν φτάσει και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΠΘ: Ανακοίνωση καθηγητών για να μη γίνει απόψε επέμβαση της ΕΛΑΣ

Ανακοίνωση με την οποία ζητούν να μη γίνει απόψε επέμβαση της αστυνομίας για εκκένωση της κατάληψης του κτιρίου διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης εξέδωσαν καθηγητές διαφόρων σχολών του ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Οι υπογραφόμενοι/-ες απευθύνουμε έκκληση στα συλλογικά όργανα του Α.Π.Θ. (Σύγκλητο, ΕΣΔΕΠ, Σύλλογο Υπαλλήλων, Φοιτητικούς Συλλόγους) να αναλάβουν αύριο το πρωί την πρωτοβουλία να συγκαλέσουν κοινή συνέλευση έξω από το κτίριο της Διοίκησης, προκειμένου να εξεταστεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιό μας από την παρατεταμένη κατάληψη, με συνέπεια την αναστολή των διοικητικών και των οικονομικών λειτουργιών του. Εκφράζουμε την διαφωνία μας με τον πρόσφατο νόμο, ο οποίος θεωρούμε ότι ευθύνεται για την πυροδότηση των φοιτητικών κινητοποιήσεων, τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με τη λαίλαπα της πανδημίας.

Δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι/-ες με οποιαδήποτε νέα αστυνομική επιχείρηση μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου, η οποία θα τραυματίσει ανεπανόρθωτα το κύρος του. Πιστεύουμε, αντίθετα, ότι αυτές τις κρίσιμες ώρες η με ακαδημαϊκά μέσα λύση του προβλήματος είναι εφικτή.

Υπογράφουν

Μαυροσκούφης Δημήτρης Κοσμήτορας Φιλοσοφικής, Ζαρωτιάδης Γρηγόρης, Κοσμήτορας Φυσικού, Άρης Στυλιανού Πρόεδρος Τμήματος Πολιτικών Επιστημών, Δαμιανός Κωνσταντινίδης Καθηγητής Σχολής Θεάτρου, Αθανάσιος Μιχαηλίδης, Καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών

Σημειώνεται ότι έξω από το κτίριο που τέλει υπό κατάληψη βρίσκονται και καθηγητές.
Διαβάστε επίσης