-->
26.02.2024

Σεισμός στην Κρήτη: «Ισοπεδώθηκαν σπίτια στο Αρκαλοχώρι» λέει ο Δήμαρχος Αρχάνων

Αρκετές ζημιές προκλήθηκαν από τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ που έπληξε το Ηράκλειο νωρίς το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αρχάνων, Εμμανουήλ Κοκοσάλη.

«Δύσκολα τα πράγματα, πάρα πολλές ζημιές ιδίως σε παλιά πετρόκτιστα κτίρια» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ήρθε αυτός ο σεισμός για να αποτελειώσει αυτό που έκαναν οι πρώτοι, το προηγούμενο διάστημα. Έχουμε προβλήματα σε πολλά έργα υποδομής, οδικά δίκτυα και δίκτυα ύδρευσης, έχουμε καταπτώσεις στους δρόμους» σχολίασε ο κ. Κοκοσάλης.

Όπως ανέφερε όλα τα συνεργεία του Δήμου είναι στους δρόμους και αυτό που ευελπιστούν όλοι είναι να μην έχουν πληγεί ανθρώπινες ζωές.

Όπως εκτίμησε το μέγεθος της καταστροφής, που είναι σημαντική, θα φανεί το βράδυ και πρόσθεσε πως από πληροφορίες που λαμβάνει αρκετά σπίτια ισοπεδώθηκαν στο Αρκαλοχώρι.

Ο Δήμος Αρχανών, βρίσκεται σε απόσταση μόλις 20 χιλιομέτρων από το επίκεντρο του σεισμού.

Τα παιδιά, έχουν απομακρυνθεί από τα σχολεία και τα συνεργεία του Δήμου ξεκίνησαν ελέγχους για την κατάσταση των κτηρίων που τα στεγάζουν. Όπως ανέφερε ο κος Κοκοσάλης, εξ όσων γνωρίζει προς ώρας, μόνο ένα νηπιαγωγείο φαίνεται να έχει σημαντικές ζημιές.

Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με C130 στην Κρήτη – Υπουργικό κλιμάκιο μεταβαίνει στην περιοχή για αυτοψία

Η διυπουργική ομάδα των φυσικών καταστροφών (Στυλιανίδης, Τριαντόπουλος, Καραγιάννης) έχει κινητοποιηθεί και παρακολουθεί τον σεισμό στην Κρήτη.

Ήδη κλιμάκιο της ΕΜΑΚ μεταφέρεται με C130 για συνδρομή σε απεγκλωβισμούς και επιπλέον κλιμάκιο αρμοδίων υπουργών θα μεταβεί εντός της ημέρας για να αυτοψία ζημιών στα χωριά της περιοχής που επλήγη από το σεισμό (Αρκαλοχώρι κλπ).Διαβάστε επίσης