-->
02.06.2023

Σενάρια για εκλογές στις 2 Ιουλίου πυροδοτεί η πτώση των ποσοστών της ΝΔ

Για να ξέρετε τι ακριβώς συμβαίνει σας ενημερώνω εγκύρως, ότι κορυφαία κυβερνητικά και κομματικά στελέχη προτείνουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη να μεταθέσει τις εκλογές για τις 2 Ιουλίου, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για τη δημοσκοπική ανάκαμψη του κυβερνώντος κόμματος.

Ανάμεσα σε αυτούς που εισηγούνται εκλογές τον Ιούλιο περιλαμβάνονται οι, Γρηγόρης Δημητριάδης, Κυριάκος Πιερρακάκης, Θόδωρος Λιβάνιος και Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ειδικό βάρος έχει η πρόταση του Θόδωρου Λιβάνιου, γιατί είναι από τους γκουρού της επικοινωνίας και είναι αυτός που παρακολουθεί και αναλύει τα αποτελέσματα των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων.

Αυτοί που εισηγούνται εκλογές τον Ιούλιο, θεωρούν ότι το διακύβευμα της αυτοδύναμης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να θυσιαστεί, γιατί διαφορετικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε τοξικές μετεκλογικές συνεργασίες, οι οποίες θα είναι βραχύβιες και το κυριότερο θα μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες του λαού και της χώρας.

Πάντως στο Μαξίμου επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία.

Τα αποτελέσματα της πρώτης δημοσκόπησης που πραγματοποιήθηκε μετά την τραγωδία των Τεμπών, καταγράφουν πτώση τριών ποσοστιαίων μονάδων για τη Νέα Δημοκρατία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κερδίζει το παραμικρό από τη φθορά και η δυσαρέσκεια ενισχύει τα ποσοστά της «Ελληνικής Λύσης» και του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη.

Άνοδο παρουσιάζει και το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.Διαβάστε επίσης