-->
01.10.2023

Σφοδρή αντίδραση της Ιατρικής Σχολής για την επίθεση στον Βασιλακόπουλο: Απειλή για τη δημόσια υγεία η ανευθυνότητα των αντιεμβολιαστών!

«Είναι απαράδεκτο μέσα στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο να μην τηρούν τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών αλλά και να προπηλακίζουν λειτουργούς της υγείας που υπηρετούν με συνέπεια το ιατρικό καθήκον, όπως συνέβη σήμερα εις βάρος καθηγητών Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής» αναφέρει η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ για το περιστατικό σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα.

Επίθεση μέσα σε ταβέρνα από τον ιδιοκτήτη και τον γιο του δέχθηκε ο Θ. Βασιλακόπουλος, για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού 

«Η ανευθυνότητα των αρνητών του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση της Ιατρικής Σχολής.

H επίθεση στο Καστράκι Καλαμπάκας 

Το περιστατικό συνέβη σε ταβέρνα στο Καστράκι της Καλαμπάκας, ενώ αστυνομικοί μετέβησαν στο ξενοδοχείο για να πάρουν καταθέσεις από τους συναδέλφους του Θ. Βασιλακόπουλο.

Από τη πλευρά της ιδιοκτησίας της ταβέρνας, πάντως, δεν θέλουν να δώσουν συνέχεια στο θέμα, δίχως να αποδέχονται πως έγιναν έτσι ακριβώς, όπως περιγράφονται, τα πράγματα.

Η  καταγγελία

«Πολλά άτομα, συνάδερφοι πήγαμε σε μια ταβέρνα στο Καστράκι Καλαμπάκας, στα πλαίσια συνεδρίου, και αφού τρώγαμε, ζητήσαμε ευγενικά τον καταστηματάρχη να κάνει κάποιον έλεγχο πιστοποιητικού γιατί δεν είχε κάνει σε κανέναν» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Το είπαμε με πολύ ευγενικό τρόπο και εκείνοι αφού μας έβρισαν μας έδιωξαν από το μαγαζί και έφτασαν στο σημείο να με προπηλακίσουν να με πετάξουν κάτω να μου σκίσουν το πουκάμισο το δικό μου και ενός συναδέρφου, ο οποίος προσπάθησε να με προστατέψει να με απειλήσουν ότι θα έρθουν να με βρουν στην Αθήνα στο νοσοκομείο να με περιποιηθούν, ότι θα μου κάψουν το αυτοκίνητο» συμπλήρωσε.

«Κάλεσα την αστυνομία, ήρθαν περιπολικά, κατέγραψαν το γεγονός και θα υποβληθεί κανονικά μήνυση με βάση την νομική οδό. Υπάρχει κράτος, υπάρχουν νόμοι και δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει» εξήγησε ο κ. Βασιλακόπουλος.

Σε άλλο σημείο, ο κ. Βασιλακόπουλος εξήγησε πως «σε όσα μαγαζιά έχω πάει τον τελευταίο καιρό, ούτε στο στο 10-20% δεν γίνεται έλεγχος πιστοποιητικών εμβολιασμού.

«Δέχομαι συχνά απειλές»

Τέλος αποκάλυψε ότι ενώ δέχεται συχνά λεκτικές απειλές, όπως «το χαριτωμένο ψόφα στις 6:10 το πρωί», αυτή είναι η πρώτη φορά που το προπηλάκισαν με τέτοιον τρόπο.

«Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες απειλές και ύβρις δέχομαι. Είναι αδιανόητο» κατέληξε.

Καταδικαστέα χαρακτήρισε την επίθεση προς τον Θεόδωρο Βασιλακόπουλο η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου. Η καθηγήτρια Επιδημιολογίας μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» και αναφέρθηκε στα αυξημένα κρούσματα που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την τρίτη ηλικία.

«Η εικόνα της χώρας μας είναι ίδια με εκείνη της Ιταλίας και Ισπανίας σε αριθμούς. Δυστυχώς βλέπουμε μία επιδείνωση σε ανατολικές χώρες της Ευρώπης και μέσα σε αυτή την εικόνα είμαστε και εμείς. Η αιτία γι’ αυτό είναι τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού», δήλωσε.

Η κ. Ψαλτοπούλου σχολίασε και την επίθεση που δέχτηκε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής Πνευμονολογίας. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βασιλακόπουλος δέχτηκε επίθεση και απειλές σε μία ταβέρνα, όταν εκείνος ζήτησε να γίνει έλεγχος των πιστοποιητικών εμβολιασμού.

«Είναι σαφώς καταδικαστέο. Είναι πολλοί επιστήμονες που πιέζονται και προπηλακίζονται, όταν αναφέρουν θέματα και προσπαθούν αναλυτικά να παρουσιάσουν πως θα σταματήσει η πανδημία βάσει μελετών. Τώρα ειδικά θα πρέπει να αφήσουμε ελεύθερους τους επιστήμονες και τους δημοσιογράφους να λένε το ευνόητο, δηλαδή ότι χωρίς εμβολιασμό δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από την πανδημία».Διαβάστε επίσης