-->
12.06.2021

Σημαντική μέρα για το lockdown: Στις 18:00 οι ανακοινώσεις με την άρση των μέτρων

Στις έξι το απόγευμα, κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, θα ανακοινωθούν τα επόμενα βήματα προς την άρση των περιοριστικών μέτρων και τη έξοδο από το lockdown.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσο, ο οποίος θα συμμετάσχει εκτάκτως σήμερα στην ενημέρωση.

Θα προηγηθούν, ως είθισται, οι εισηγήσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, η οποία συνεδριάζει από τις 12 το μεσημέρι.

Τα κυρία θέματα που θα τεθούν στο τραπέζι είναι τα sms για μετακινήσεις, το ωράριο λειτουργίας εστίασης και η μέθοδος click inside και click away και η ασφαλής μετάβαση στα νησιά, όταν απελευθερωθούν οι υπερτοπικές μετακινήσεις σε συνδυασμό με το πρόγραμμα εμβολιασμού που ανακοινώθηκε χθες.

Ποιες αλλαγές αναμένονται

Η απαγόρευση κυκλοφορίας αναμένεται να μεταφερθεί στις 12.30 βοηθώντας περαιτέρω την εστίαση, ενώ θα έρθει και η οριστική κατάργηση των sms. Επίσης, αναμένεται το τέλος του click away και του click in shop.

Oσον αφορά τις υπερτοπικές μετακινήσεις, σχεδιάζεται η επίδειξη self test για τα νησιά να είναι υποχρεωτική και να υπάρχει «ισχυρή σύσταση» για τις μετακινήσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα, με δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Εμμέσως πλην σαφώς το προανήγγειλε χθες ο πρωθυπουργός, όταν είπε πως οι σημερινές ανακοινώσεις θα εξηγούν «τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν οι συμπολίτες μας να ταξιδεύουν εντός της Ελλάδας, ειδικά ως προς τις μετακινήσεις από και προς τα νησιά».

Αύριο Πέμπτη θα υπάρξουν αναλυτικές ανακοινώσεις από τον Χάρη Θεοχάρη για το άνοιγμα του τουρισμού, ενώ, όπως έχει γίνει γνωστό, στις 17 Μαΐου θα επαναλειτουργήσουν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, στις 21 Μαΐου θα ξεκινήσουν τα θερινά σινεμά και οι κινηματογραφικές προβολές σε υπαίθριους χώρους με πληρότητα 75% και μία εβδομάδα αργότερα, στις 28 Μαΐου, θα επανεκκινήσουν τα θεάματα σε υπαίθριους χώρους μόνο για καθήμενους με ποσοστό πληρότητας 50%.

Χωρίς μουσική η εστίαση, προς 24/5 τα γυμναστήρια

Όπως όλα δείχνουν δεν θα επιτραπεί η μουσική στα καταστήματα εστίασης, τουλάχιστον μέχρι τέλος Μαΐου.

Κατά τις ίδιες πηγές, η κυβερνητική εισήγηση για τα γυμναστήρια προς την επιτροπή των ειδικών θα είναι η επαναλειτουργία τους για όλους τους πολίτες και όχι μόνο για τους εμβολιασμένους από τις 24 Μαΐου και όχι από τις 17 Μαΐου όπως ήταν το αρχικό πιθανότερο σενάριο.

 

Διαβάστε επίσης