-->
21.09.2023

Η Αρχή για ξέπλυμα «μαύρου χρήματος» ελέγχει τον Κοκλώνη για απάτη – Διαψεύδει ο ίδιος

Στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων πολύ γνωστού τηλεοπτικού παραγωγού, και παρουσιαστή ο οποίος δραστηριοποιείται μπροστά και πίσω από τον τηλεοπτικό φακό, προχώρησε η ανεξάρτητη αρχή για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Αρχής, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε εντολή να δεσμευθούν τα περιουσιακά στοιχεία του παραγωγού (κινητή και ακίνητη περιουσία-τραπεζικοί λογαριασμοί), καθώς υπάρχουν ενδείξεις για φοροδιαφυγή, απάτες και άλλα οικονομικής φύσης αδικήματα, ύψους περίπου 22.000.000 ευρώ.

Δέσμευσε επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, και τα περιουσιακά στοιχεία 7 φυσικών προσώπων και εμπλεκομένων εταιρειών (συνολικά οι δεσμεύσεις ανέρχονται στις 20).

Ακόμη, με γνωμοδότηση 80 σελίδων, ο κ. Βουρλιώτης ζητεί τόσο σε βάρος του τηλεοπτικού παραγωγού όσο και των άλλων εμπλεκομένων, να ασκηθεί ποινική δίωξη, για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, φοροδιαφυγή, φορολογική απάτη, σύσταση εγκληματικής οργάνωση και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ υπάρχουν και εμπλεκόμενα πρόσωπα τα οποία μέχρι τώρα δεν έχει καταστεί γνωστή η ταυτότητά τους, καθώς κινούνται παράνομα στο εξωτερικό.

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για εγκληματική οργάνωση με τη μορφή μαφίας που έκανε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό.

Στο πολυσέλιδο πόρισμα της ανεξάρτητης αρχής, άνω των 80 σελίδων, περιγράφονται αδικήματα, όπως απάτη σε βάρος του δημοσίου, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και έχει αποσταλεί στον επικεφαλής της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος, Χρ. Μπαρδάκη, για τη διενέργεια έρευνας.

Η ανάρτηση – απάντηση του γνωστού παρουσιαστή

Σε ανάρτηση του στο Instagram ο γνωστός παρουσιαστής και παραγωγός, Νίκος Κοκλώνης, απαντά σε δημοσίευμα που τον εμπλέκει σε υπόθεση που ερευνά η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος.

Αναλυτικά η ανάρτηση του:Διαβάστε επίσης