-->
26.09.2022

Στήριγμα στον Πούτιν από την Τουρκία: «Δεν μπορεί να μπει τέλος στον πόλεμο αγνοώντας τη Ρωσία»

Ο Φαχρετίν Αλτούν, διευθυντής επικοινωνίας του Τούρκου προέδρου, δήλωσε σήμερα, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, πως η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να βάλει ένα τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία αγνοώντας τη Μόσχα, ενώ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μεταβαίνει αργότερα σήμερα στο Σότσι για να συναντήσει από κοντά τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η συνάντηση των προέδρων Ρωσίας και Τουρκίας, λιγότερο από τρεις εβδομάδες αφότου εκείνοι είχαν συνομιλίες στην Τεχεράνη, πραγματοποιείται αφού η Τουρκία βοήθησε να επιτευχθεί μια συμφωνία για την επανέναρξη των εξαγωγών σιτηρών από τα ουκρανικά λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, που είχαν σταματήσει εξαιτίας της ρωσικής εισβολής.

«Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι από τους φίλους μας δεν θέλουν να τελειώσει αυτός ο πόλεμος», δήλωσε σήμερα ο Φαχρετίν Αλτούν, διευθυντής επικοινωνίας του Τούρκου προέδρου, μιλώντας στο Reuters, και πρόσθεσε πως μερικοί προσπαθούν ενεργά να υπονομεύσουν τις προσπάθειες της Τουρκίας, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποιοι.

«Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να βάλει τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία αγνοώντας τη Ρωσία. Η διπλωματία και η ειρήνη πρέπει να επικρατήσουν», τόνισε.

Πούτιν και Ερντογάν πρόκειται να συναντηθούν σήμερα το απόγευμα στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας. Ψηλά στην ατζέντα της μεταξύ τους συνάντησης αναμένεται να βρεθούν, πέρα από το θέμα της Ουκρανίας, και οι εξελίξεις στο μέτωπο της Συρίας.

Διαβάστε επίσης