-->
15.10.2021

Συγκλονίζει η Πηγή Δεβετζή: «Πήγε να με χτυπήσει, με έπιασε από το λαιμό…» – ΒΙΝΤΕΟ

Στο πλατό της εκπομπής «Πάμε Δανάη» βρέθηκε καλεσμένη η Πηγή Δεβετζή. Η αθλήτρια του στίβου αναφέρθηκε στα πρώτα της βήματα στον αθλητισμό, στις δύσκολες στιγμές που πέρασε στο χώρο του αθλητισμού αλλά και στην στιγμή που πρώην σύντροφος της πήγε να τη χτυπήσει.

«Πολλές φορές ένιωσα πληγωμένη από τον χώρο του αθλητισμού. Είναι λιγότερες οι χαρές και περισσότερες οι λύπες, απλά μια χαρά μπορεί να κρύψει τις λύπες. Όταν ματώνεις, πονάνε τα πόδια σου, δεν έχεις τη στήριξη από την ομοσπονδία και τελικά σε πιστεύουν μόνο ο προπονητής και η οικογένεια σου, φυσικά και με έχει πληγώσει πάρα πολύ. Το θέμα είναι ότι μέσα μου ένιωσα δυνατή και εγωίστρια σε αυτό που έκανα. Έτσι, όταν με “έφτυσαν” και μου είπαν “πήγαινε σπίτι σου να πλύνεις κανένα πιάτο, δεν κάνεις για αθλήτρια”, εκεί είπα όχι, χτύπησα το χέρι μου στο τραπέζι, σηκώθηκα και προσπάθησα. Αυτό έγινε το 1994 όταν κατέβηκα στην Αθήνα για να μπω στην εθνική ομάδα», ανέφερε αρχικά η Πηγή Δεβετζή.

Η Πηγή Δεβετζή πρόσθεσε στη συνέχεια: «Φαγητό δεν είχα εκεί που έμενα στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι συναθλητές μου και οι μάγειρες μου έδιναν φαγητό. Περνούσα από τη βιτρίνα και κοιτούσα το φαγητό. Μου έλεγαν “θέλεις να φας;” και εγώ έλεγα ότι ψάχνω κάτι φίλους μου. Πέρασα δύσκολα. Η ζωή του αθλητή είναι μοναχική με πολλές λύπες και στερήσεις. Ναι, είχαν πει ότι “δεν κάνει για αθλήτρια, να πάει στο χωριό της να πλύνει πιάτα”».

«Έχω χτυπήσει άνδρα»

Ένα περιστατικό βίας το οποίο συνέβη κατά τη διάρκεια μιας σχέσης της θυμήθηκε η Πηγή Δεβετζή η οποία βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής «Πάμε Δανάη».

Η αθλήτρια ανάφερε αρχικά: «Τέτοιες καταστάσεις για βιασμούς δεν έχω ζήσει, θα το είχα καταγγείλει αμέσως. Εμείς, τα κορίτσια του στίβου είμαστε και λίγο… αντράκια, ξέραμε να αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις. Εννοείται ότι τα “πεσίματα” είναι πάρα πολλά, αλλά δεν έτυχε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο ώστε να αισθανθώ αυτή την πίεση για να κάνω κάτι. Υπήρχε φλερτ, κάποια πίεση παραπάνω που αν βγω και πω ονόματα θα κλείσω πολλά σπίτια αυτή τη στιγμή από ανθρώπους που έφαγα και bullying και φλερτ πολύ πιο έντονο, αλλά είχα τον τρόπο να το αντιμετωπίσω. Ήμουν πολύ δυνατό και αντιδραστικό παιδί που δεν θα άφηνα κάποιον να θίξει την αξιοπρέπειά μου».

Η Πηγή Δεβετζή πρόσθεσε στη συνέχεια: «Έχω βιώσει και λεκτική βία πάρα πολύ έντονα κι έχω χτυπήσει και άνδρα έναν πρώην σύντροφό μου. Πήγε να κάνει μια κίνηση και τον έχω χτυπήσει γιατί έπρεπε να προφυλάξω τον εαυτό μου. Πήγε να με χτυπήσει, με έπιασε από το λαιμό, με κόλλησε στη ντουλάπα. Έφυγα την ίδια μέρα και μετά με παρακαλούσε να γυρίσω. Αν κάποιος το κάνει μια φορά, θα το ξανακάνει. Ο άνθρωπος βελτιώνεται, αλλά δεν αλλάζει. Φυσικά και φοβήθηκα. Δεν έκανα καταγγελία. Έχω κάνει όμως καταγγελία για τηλεφωνική απειλή στην αστυνομία, μιλάμε για άλλο περιστατικό από τον ίδιο άνθρωπο. Πρώτη φορά τα λέω αυτά».

Διαβάστε επίσης