-->
25.05.2024

Συλλαλητήριο κορωνοϊού στo Σύνταγμα από το ΚΚΕ – Guest star ο Πελετίδης με… καρναβάλι

Εργαζόμενοι, σωματεία και φορείς της Πάτρας και της Αττικής που είναι του ΚΚΕ, ένωσαν τις φωνές τους σε ένα συλλαλητήριο, που πολλοί όμως είπαν ότι ήταν και κορωνοϊού. «Η πορεία αγώνα και διεκδίκησης στην Αθήνα», όπως χαρακτηρίστηκε από την δημοτική αρχή η σημερινή κινητοποίηση, ξεκίνησε σήμερα το πρωί από την Πάτρα, με πρωτοβουλία του δήμου και του εργατικού κέντρου της πόλης.

Η πορεία, όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, «ξεκίνησε με λεωφορεία, Ι.Χ. αυτοκίνητα και άλλα μέσα, με επικεφαλής το δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, τα μέλη της δημοτικής αρχής, το εργατικό κέντρο, τους εκπροσώπους δεκάδων φορέων της πόλης και της Αχαΐας και με τη συμμετοχή πολλών εκατοντάδων εργαζόμενων, άνεργων, συνταξιούχων και νεολαίων».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Αποκάλυψη 15minutes.gr: «War Room» και νέος συντονιστής στην Πολιτική Προστασία – Όλο το σχέδιο


Κεντρικό σύνθημα της κινητοποίηση είναι «τίποτα δεν μας χαρίζεται, όλα κατακτούνται, παλεύουμε μαζί για τη ζωή, τη δουλειά και τα δικαιώματά μας, για την ικανοποίηση όλων των αναγκών μας».

Δημήτρης Κουτσούμπας: Η δήλωση από το συλλαλητήριο

«Η πραγματική μομφή σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική δεν δίνεται μέσα στη Βουλή αυτήν τη στιγμή από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, δίνεται εδώ στους δρόμους του αγώνα από το λαό της Αθήνας, της Αττικής, της Πάτρας, που διεκδικούν τα αυτονόητα. Εδώ είναι το ΚΚΕ, μαζί με εκατοντάδες αγωνιστικά εργατικά σωματεία κι άλλους μαζικούς φορείς, απόντες είναι όλοι οι άλλοι για μία ακόμη φορά» δήλωσε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο συλλαλητήριιο σωματείων και φορέων της Αττικής και της Πάτρας στο Σύνταγμα.

Δήμαρχος Πατρέων: Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτώνται, με πείσμα, αγώνα και ανατροπή

Ο δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης μιλώντας στο σημερινό συλλαλητήριο σωματείων και φορέων της Πάτρας και της Αττικής στο Σύνταγμα, τόνισε ότι «ξέρουμε ότι αν δεν παλέψουμε για τη ζωή, τη δουλειά και τα δικαιώματά μας, δεν έχουμε μέλλον εμείς και τα παιδιά μας. Ξέρουμε, ότι οι κυρίαρχοι του πλούτου, που ζουν από την εργασία του λαού, δε θέλουν να «κουνιέται φύλλο» και αυτό φροντίζουν να το υλοποιούν τα στηρίγματά τους, οι πολιτικές δυνάμεις που υπηρετούν».

Ο κ. Πελετίδης είπε ότι ο λαός «δεν ανέχεται άλλο τις συνέπειες μιας πολιτικής που τον καταστρέφει», αναφέροντας στη συνέχεια «δεν μπορούμε να συνηθίσουμε τους χιλιάδες νεκρούς από την πανδημία. Η ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας είναι μονόδρομος. Χρειάζεται κατάργηση της εμπορευματοποίησης της Υγείας, να υπάρχει πρόσβαση, παροχή υπηρεσιών δωρεάν σ’ όλο το λαό».

«Τα λαϊκά στρώματα στενάζουν από την ακρίβεια και τον εφιάλτη των λογαριασμών στην ενέργεια. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε το 2022 να υπάρχουν νοικοκυριά που ζουν χωρίς ρεύμα. Δεν ανεχόμαστε να έχει η πόλη μας 33.000 ανέργους, να υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να εργαστούν, να προσφέρουν, να δημιουργήσουν και ένα πανάθλιο σύστημα να τους εμποδίζει απ’ το να ‘χουν δουλειά, δουλειά με δικαιώματα» πρόσθεσε.

Κατήγγειλε ότι ο Δήμος Πατρέων, όπως και όλοι οι Δήμοι της χώρας ιδιαίτερα από το 2010 και μετά υφίστανται «άγρια περικοπή της κρατικής χρηματοδότησής τους. Με βάση τους νόμους που ψήφισαν οι κυβερνήσεις του συστήματος, υποχρεούνται να δώσουν πάνω από 5 δισ. ευρώ στους Δήμους και δίνουν 65% λιγότερα» και αυτό «οδηγεί σε αδυναμία ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών σ’ όλους τους τομείς».

«Με την υπερπροσπάθεια της Δημοτικής αρχής και των εργαζόμενων του Δήμου, οι οποίοι έχουν στην ιεράρχηση του σχεδιασμού, πρώτα τις ανάγκες του λαού, γίνεται ένα πολύ σημαντικό έργο. Δε φτάνει όμως. Για να καταφέρουμε όσα απαιτούνται, χρειάζονται οι οικονομικοί πόροι που δικαιούμαστε και η κατάργηση του Νόμου που απαγορεύει τις προσλήψεις στο Δημόσιο. Απαιτείται άμεση έναρξη της διαδικασίας πρόσληψης του αναγκαίου προσωπικού, μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ» τόνισε.

«Δε δεχόμαστε την «τιμωρία» του Δήμου μας, την «τιμωρία» των συμπολιτών μας, μέσω της δεύτερης και τρίτης φορολόγησης, για την παροχή υπηρεσιών που έχουν ήδη πληρώσει και έπρεπε να είναι αυτονόητες. Δε δεχόμαστε την επιβολή προστίμων, όπως είναι το τέλος ταφής των απορριμμάτων, για να πληρώσει άλλη μια φορά ο λαός την «πράσινη» πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων. Δε δεχόμαστε την οικονομική αφαίμαξη του Δήμων, μέσω της αύξησης των τιμών σε ρεύμα, πετρέλαιο, εφόδια για την αυτεπιστασία κτλ» είπε ο κ. Πελετίδης.

Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «από το Σύνταγμα δηλώνουμε ότι δε θα θυσιάσουμε τη ζωή μιας πόλης, χιλιάδων ανθρώπων, για τα κέρδη των λίγων, που το μόνο που τους νοιάζει είναι η μετακίνηση προϊόντων. Το γραμμικό πάρκο, ο ποδηλατόδρομος, το υπόγειο τρένο, είναι επιλογές που απαιτεί το σήμερα και το αύριο της πόλης μας. Το ίδιο μήνυμα στέλνουμε και για την παραχώρηση στο Δήμο των 140 στρεμμάτων του πρώην σκουπιδότοπου στον Ριγανόκαμπο, για να κάνουμε το μεγάλο Ανατολικό Πάρκο. Το υπερταμείο το θεωρεί «χαρτοφυλάκιο», εμείς το θεωρούμε πνεύμονα πρασίνου, ζωής, ανάπαυσης».

«Δεν ανεχόμαστε την απαξίωση του πολιτισμού, την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των αντίστοιχων δομών. Ο Πολιτισμός δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη» πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι στους Δήμους δίνονται «ψίχουλα» για την Πολιτική Προστασία και τόνισε την ανάγκη χρηματοδότησης των Δήμων και στελέχωσής τους με το αναγκαίο προσωπικό.

Σημείωσε ακόμα ότι όλα αυτά έχουν αναφερθεί και στα συνέδρια της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και στον πρωθυπουργό, ενώ κατήγγειλε την απουσία της διοίκησης της ΚΕΔΕ που «εξαντλείται στην περιγραφή των προβλημάτων, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι ένας είναι ο δρόμος που φέρνει αποτέλεσμα, αυτός του αγώνα, που αποκαλύπτει την αιτία και τους υπεύθυνους». «Δυστυχώς, είναι μέρος του προβλήματος, στηρίζουν τις πολιτικές δυνάμεις του κεφαλαίου. Δεν πρέπει να μείνουν στο απυρόβλητο, έχουν βαριές ευθύνες για εδώ που έχουμε φτάσει. Έχουν μετατρέψει τους Δήμους σε αμορτισέρ που απορροφά τους κραδασμούς ενός συστήματος που βρίσκεται σε σήψη και παρακμή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πελετίδης.

«Αυτήν τη στιγμή γίνεται μέσα στη Βουλή συζήτηση περί μομφής. Η μομφή του λαού μας, είναι απέναντι σε ένα σύστημα που έπαψε από καιρό να έχει την ικανότητα να ικανοποιεί τις ανάγκες του. Είναι εμπόδιο στην πρόοδο της ανθρωπότητας και του τόπου μας. Αυτό το σύστημα δεν παίρνει σουλούπωμα, γι’ αυτό κι αποτυγχάνουν όλες οι εναλλαγές και ο ένας είναι χειρότερος απ’ τον άλλο. Το δίκιο είμαι με το μέρος μας! Δε μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Όσοι μπουν εμπόδιο στην ευτυχία ενός αγωνιστή λαού, θα γνωρίσουν την οργή του. Η ζωή διδάσκει ότι τίποτα δε χαρίζεται, ότι όλα κατακτώνται, με πείσμα, αγώνα, ανατροπή. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος. Είναι μοναδικός και θα ‘ναι νικηφόρος» κατέληξε ο δήμαρχος Πατρέων.Διαβάστε επίσης