-->
06.06.2023

Συναντήσεις Ν. Δένδια με τρεις Άραβες ομολόγους του στο Μπαχρέιν

Με τους ομολόγους του της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, του Ιράκ και τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου A.A.Gheit συναντήθηκε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατά την πρώτη ημέρα της τριήμερης επίσκεψής του στο Mπαχρέιν.

Κατά την παραμονή του εκεί από το Σάββατο έως τη Δευτέρα, ο Νίκος Δένδιας θα συμμετάσχει το ετήσιο φόρουμ «Manama Dialogue» και θα πραγματοποιήσει σειρά διμερών συναντήσεων με υψηλούς αξιωματούχους.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο, στο περιθώριο του Φόρουμ «Manama Dialogue» προβλέπεται να συναντηθεί επίσης με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Ισραήλ Ειάλ Χουλάτα.

Την Κυριακή, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τον πρωθυπουργό του Ιρακινού Κουρδιστάν Μασούντ Μπαρζανί και στη συνέχεια με τον Ιορδανό ομόλογό του Άιμαν Σαφάντι.

Επίσης, την Κυριακή θα συμμετάσχει στις εργασίες του ετήσιου φόρουμ «Manama Dialogue» (19-21 Νοεμβρίου 2021) και, ειδικότερα, στη συζήτηση με θέμα «Τερματισμός συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή».

Τη Δευτέρα προγραμματίζεται να έχει συνάντηση με τον ομόλογό του τού Μπαχρέιν, Αμπντελατίφ μπιν Ρασίντ Αλζαγιάνι. Οι συνομιλίες αναμένεται να καλύψουν κυρίως τις διμερείς σχέσεις, εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή, περιοχή του Κόλπου και Λιβύη, καθώς και τη συνεργασία της Ελλάδας με το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να γίνει δεκτός από τον διάδοχο του θρόνου και πρωθυπουργό του Μπαχρέιν πρίγκιπα Σαλμάν μπιν Χαμάντ Αλ Χαλίφα.Διαβάστε επίσης