-->
30.06.2022

Συνεχίζονται οι καταδίκες σε αρνητές γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο

Καταδικαστική απόφαση εξέδωσε πριν από λίγο το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου για δύο περιπτώσεις γονέων που κατηγορούνται ότι κρατούν τα παιδιά τους μακριά από το σχολείο εδώ και πάρα πολύ καιρό με αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες και να έχουμε συλλήψεις των μπαμπάδων.

Η πρώτη περίπτωση αφορά σε 43χρονο πολύτεκνο πατέρα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης έξι μηνών και 500 ημερήσιες μονάδες προς 1 ευρώ η ημέρα, με τριετή αναστολή.

Ο 43χρονος έχει τέσσερα παιδιά, σε δημοτικό και γυμνάσιο. Ισχυρίζεται ότι τα στέλνει στο σχολείο, όμως το σχολείο δεν τα δέχεται επειδή δεν φορούν μάσκες και δεν κάνουν rapid tests λόγω προβλημάτων υγείας.

Στη δεύτερη περίπτωση ο μπαμπάς μιας μαθήτριας γυμνασίου καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών και 200 ημερήσιες μονάδες προς 10 ευρώ την ημέρα, επίσης με αναστολή.

Ισχυρίστηκε ότι το παιδί δεν θέλει να πηγαίνει στο σχολείο και εκείνος δεν θέλει να το καταπιέσει.

Η έδρα έστειλε αυστηρό μήνυμα στους δύο πατεράδες, προειδοποιώντας τους να αλλάξουν στάση και να στείλουν τα παιδιά στα σχολεία τους καθώς αυτό που συμβαίνει είναι μία μορφή κακοποίησης με συνέπεια να αναγκαστούν να ενημερώσουν την αρμόδια εισαγγελία ανηλίκων και να προβούν ακόμα και στην αφαίρεση των παιδιών, αν αναγκαστούν και αν αυτό κριθεί επιβεβλημένο.

Και οι δύο μπαμπάδες άσκησαν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.


Διαβάστε επίσης