-->
12.05.2021

Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι: «Πράσινο φως» για κέντρα αισθητικής και εμπορικά κέντρα

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα η συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας – Στο επίκεντρο τα κέντρα αισθητικής και η κατάργηση του click inside
Αποφάσεις σχετικά με την επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων όπως και των κέντρων αισθητικής, λαμβάνουν σήμερα οι λοιμωξιολόγοι που συνεδριάζουν εκ νέου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι ειδικοί είναι θετικοί να δώσουν το πράσινο φως με αφορμή και τις πασχαλινές αγορές.

Η πρόθεση για άνοιγμα και των δύο από το υπουργείο Ανάπτυξης είναι πολλάκις διατυπωμένη, καθώς όσο παραμένουν κλειστά δημιουργείται πλαίσιο αθέμιτου ανταγωνισμού από την στιγμή που λειτουργεί το λιανεμπόριο και τα κομμωτήρια. Τις προηγούμενες εβδομάδες οι επιστήμονες είχαν απορρίψει αυτό το ενδεχόμενο ενώ και στον οδικό χάρτη που ανακοινώθηκε για την χαλάρωση των μέτρων του lockdown δεν έγινε κάποια αναφορά.

Έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες οι επιστήμονες είναι κοντά στο να δώσουν το «ΟΚ» για να επαναλειτουργήσουν τα εμπορικά κέντρα με τις όποιες ανακοινώσεις να γίνονται σήμερα κατά την τακτική ενημέρωση.

Άλλο ένα θέμα που έχει τεθεί προς συζήτηση είναι η κατάργηση του click inside, δηλαδή κατόπιν ραντεβού ο πελάτης να εισέρχεται κανονικά στο κατάστημα που επιθυμεί για να κάνει τις αγορές του. Και σε αυτή την περίπτωση, η θέση της κυβέρνησης είναι «ελευθερωθεί» η αγορά και ο πολίτης να μη χρειάζεται ραντεβού για να ψωνίσει. Από τη μεριά τους οι ειδικοί πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο ίσως δημιουργούσε συνωστισμό έξω από τα καταστήματα.Διαβάστε επίσης