-->
19.04.2021

Η ταύτιση με τον Κουφοντίνα τρομάζει πλέον τον Αλέξη Τσίπρα – Τί ζήτησε από τους «δικαιωματιστές»

«Όμηρος» των εξελίξεων στην υπόθεση Κουφοντίνα μοιάζει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, με την κυβέρνηση να βλέπει τα πολιτικά οφέλη και να φέρεται αποφασισμένη να συνεχίσει τη σύγκρουση, μην αποκλίνοντας στο παραμικρό από την έως τώρα στρατηγική της.

Όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει ακριβά τη στάση της Νεολαίας του στο θέμα, την αρχική εντύπωση πως ταυτίζεται μαζί του, κυρίως όμως τις δηλώσεις του Θοδωρή Δρίτσα, που επιτρέπουν μια ολόκληρη εβδομάδα στην κυβέρνηση και τα μέσα που την υποστηρίζουν να διατηρούν πρώτο θέμα στην ατζέντα το θέμα της τρομοκρατίας.

Επιπλέον, το μέγαρο Μαξίμου κατορθώνει και συσπειρώνει εκ νέου τη δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας, που «έκανε νερά» με τις εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη-Μενδώνη.

Εν αντιθέσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, που οι δηλώσεις Δρίτσα μετατράπηκαν και σε εσωκομματικό θέμα, καθώς οι «προεδρικοί» βρήκαν την ευκαιρία να ανοίξουν «μέτωπο» με τους «53+» του Ευκλείδη Τσακαλώτου, στους οποίους ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας είναι κορυφαίο στέλεχος.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι καθόλου βέβαιον ότι θα μπορεί να απεγκλωβιστεί από το θέμα, ακόμα και στην περίπτωση που υπάρξει αρνητική εξέλιξη στην υπόθεση.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πάντως, σύμφωνα τουλάχιστον με τις πληροφορίες, έχει ζητήσει από τα στελέχη του να κατεβάσουν τους τόνους, αλλά και από τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και τους «δικαιωματιστές» του κόμματός του να μην συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις με αιτήματα που μπορεί να θεωρηθούν φιλικά προς την τρομοκρατία, αν και για πολλούς το πολιτικό κόστος για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μη αντιμετωπίσιμο…

 
Διαβάστε επίσης