-->
19.04.2024

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζουν εκ παραλλήλου σήμερα οι «προεδρικοί», η «Κίνηση Μελών» και η «ΡΕΝΕ»

Καίτοι Κυριακή, ημέρα πυκνών εσωκομματικών διεργασιών είναι η σημερινή για την αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς με απόσταση μόλις μιας ώρας συνεδριάζουν για πρώτη φορά κατά μόνας η «Κίνηση Μελών» και η «Ριζοσπαστική Εναλλακτική Ενότητα», οι δύο, δηλαδή, κυρίαρχες δυνάμεις των «προεδρικών» του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγες μόλις ημέρες από τη δημοσιοποίηση της ίδρυσης του ρεύματος ιδεών «Ριζοσπαστική Εναλλακτική Ενότητα», μετά από την απομάκρυνση μιας κρίσιμης μάζας πρωτοκλασάτων στελεχών από την «Κίνηση Μελών», η σημερινή ημέρα είναι εξαιρετικά σημαντική για την οργανωτική ανασυγκρότηση των δύο ομάδων, ενόψει και της εκλογής των νέων νομαρχιακών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μόνο κοινό πλέον μεταξύ των δύο ομάδων είναι το… zoom, δηλαδή η ηλεκτρονική πλατφόρμα με την οποία θα λάβουν μέρος στις συνεδριάσεις των δύο ομάδων στελέχη από όλη τη χώρα, μόνο που θα προηγηθούν οι «προεδρικοί» της «Κίνησης Μελών» έχοντας δώσει ραντεβού στις 5 το απόγευμα. Μεταξύ των στελεχών που απαρτίζουν την τάση αυτή είναι οι: Νίκος Παππάς, Χρήστος Σπίρτζης, Κώστας Ζαχαριάδης, Γιάννης Μπαλάφας, Ρένα Δούρου, Όλγα Γεροβασίλη, με τον Παύλο Πολάκη να συγκλείνει περισσότερο με τις απόψεις τους.

Στις έξι το απόγευμα, και ενώ θα εξελίσσεται η συνεδρίαση της «Κίνησης Μελών», είναι προγραμματισμένο το ραντεβού κομματικών στελεχών, αλλά και εκπροσώπων της κοινωνίας στην πανελλαδική συνεδρίαση της «Ριζοσπαστικής Εναλλακτικής Κοινότητας (ΡΕΝΕ). Το νέο, αυτό ρεύμα ιδεών, υποστηρίζουν οι: Πάνος Ρήγας, Νίκος Σκορίνης, Αντώνης Κοτσακάς, Σωκράτης Φάμελλος, αλλά και στελέχη της γενιάς των 35αρηδων, όπως οι: Διονύσης Τεμπονέρας, Δημήτρης Σακελλάρης, Αντώνης Ελευθεριάδης κά.

Το 15minutes.gr είχε αποκαλύψει όλο το παρασκήνιο των «φατριών» 

Γράφαμε στις 15 Ιανουαρίου:

Τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις δεν είναι καθόλου θετικές για τον ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου ο πόλεμος των τάσεων συνεχίζεται αμείωτος!

Μετά την εμφάνιση της «Ομπρέλας» των Βούτση-Σκουρλέτη-Φίλη-Παπαδημούλη και Βίτσα με τους «53» του Ευκλείδη Τσακαλώτου, οι προεδρικοί αντεπιτίθενται, έστω και διασπασμένοι.

Έτσι, το Σαββατοκύριακο προχωρούν σε πανελλαδικές μαζώξεις η «Κίνηση Μελών» και η ΡΕΝΕ, που διέσπασε την «Κίνηση Μελών», λόγω σφοδρής αντιπαράθεσης με τον Νίκο Παππά!

Στην «Κίνηση Μελών», μεταξύ άλλων συμμετέχουν: Νίκος Παπάς, Κώστας Ζαχαριάδης, Χρήστος Σπίρτζης, Γιάννης Μπαλάφας, Γιώργος Τσίπρας, Γιάννης Μουζάλας, Τρύφων Αλεξιάδης. «Χαλαρά» συνεργάζονται μαζί τους ο Παύλος Πολάκης, που εδώ και πολύ καιρό ακολουθεί το δικό του προσωπικό «μπαϊράκι», ενώ «ναι μεν αλλά» είναι πλέον και η Ρένα Δούρου. Η «Κίνηση Μελών» αποτελούσε την μεγαλύτερη και απόλυτα πλειοψηφούσα τάση στην Κουμουνδούρου, ενώ και τώρα, μετά από δυο διασπάσεις (πριν τη ΡΕΝΕ αποχώρησε η τάση Τζανακόπουλου, όπου συμμετείχαν και ο Δημήτρης Βίτσας, η Έφη Καλαμαρά και ο Κώστας Πουλάκης, που τώρα βρίσκονται στην «Ομπρέλα»), παραμένει η πρώτη δύναμη.

Στη ΡΕΝΕ (Ριζοσπαστική Εναλλακτική Ενότητα), επικεφαλής είναι οι Αντώνης Κοτσακάς, Πάνος Ρήγας και Νίκος Σκορίνης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες με τη ΡΕΝΕ συμπαρατάσσονται τέσσερις (κατά άλλους έως δέκα) βουλευτές, μεταξύ δε αυτών οι Σωκράτης Φάμελλος, Ανδρέας Μιχαηλίδης, Νατάσα Γκαρά, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ο πρώην υφυπουργός Σταύρου Αραχωβίτη, ίσως και η πρώην υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου, ενώ διαρρέεται ότι στην πανελλαδική συνδιάσκεψη θα παραστεί και όνομα- έκπληξη από την Κουμουνδούρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΗΜΑΡ, με επικεφαλής τον Θανάση Θεοχαρόπουλο και η «Γέφυρα» (Μπίστης, Βαλντέν, Λιάκος, Παναγιώτης Παναγιώτου κα), που βρίσκονται στην «προεδρική πλειοψηφία», συνεργάζονται και με τις δυο τάσεις.

 

 Διαβάστε επίσης