-->
20.04.2021

Τα νέα στοιχεία για τον ξυλοδαρμό του νεαρού στη Νέα Σμύρνη – Οι εντολές στους αστυνομικούς

Σαφείς εντολές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια των ελέγχων για τον κορωνοϊό, να αποφεύγουν τις έντονες αντιπαραθέσεις με τους πολίτες και να είναι διαλλακτικοί, έχουν δοθεί σε όλους τους αστυνομικούς που λαμβάνουν μέτρα για covid, από τους επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ.

Στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν σε αρχηγείο και ΓΑΔΑ μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης το μεσημέρι της Κυριακής, οι αξιωματικοί επικεντρώθηκαν, ενόψει μάλιστα και του τριημέρου της Αποκριάς, στο να δραστηριοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο και πάλι τα περιπολικά οχήματα με τα ηχητικά μηνύματα και οι συστάσεις στους πολίτες έτσι ώστε να αποφευχθούν εστίες έντασης.

Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. παραμένει στη διαδικασία των ελέγχων, μετά βέβαια τα ηχητικά μηνύματα, ενώ οι εντολές που έχουν δεχθεί οι ένστολοι, είναι να είναι πολύ προσεκτικοί καθώς όλα πλέον καταγράφονται και μέσω των social media κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Στο τραπέζι των συσκέψεων, όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, έπεσε και η πρόταση να τοποθετηθούν και στις μονάδες της ΔΙ.ΑΣ κάμερες όπως στα ΜΑΤ, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν καταλήξει αν μπορεί να είναι εφικτή αυτή η σκέψη.

Παράλληλα, στους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ φέρεται να καταλήγει η έρευνα για το «θερμό επεισόδιο» με τον άγριο ξυλοδαρμό του 29χρονου από αστυνομικούς στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Μάλιστα, για να διαπιστωθεί αν οι αστυνομικοί, δέχθηκαν, όπως υποστηρίζουν επίθεση από 30 άτομα, οι αξιωματικοί που διερευνούν την υπόθεση θα βάλουν στο μικροσκόπιο βίντεο για να δουν τι προηγήθηκε του ξυλοδαρμού του 29χρονου πολίτη που αποτυπώθηκε στο υλικό που διοχετεύθηκε στο διαδίκτυο και σε κάθε περίπτωση εκθέτει τους «θερμόαιμους» αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.
Διαβάστε επίσης