-->
25.09.2023

Τα βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ; Όταν η Χαμάς πανηγύριζε που έγινε τζαμί η Αγιά Σοφιά

Η Ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς, η τρομοκρατική οργάνωση που υποστηρίζεται από την αριστερά στην Ελλάδα, όταν για όλους τους Έλληνες ήταν ημέρα πένθους που ο Ερντογάν έκανε τζαμί το σύμβολο της Ορθοδοξίας, αυτή τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της τουρκικής κυβέρνησης, για το θέμα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί!

Δείτε την ανακοίνωση της Χαμάς που εξέδωσε τότε:

«Το κίνημα της Χαμάς υποστηρίζει την απόφαση της Τουρκίας για την Αγία Σοφία.

Η μετατροπή από μουσείο σε τζαμί είναι μια υπερήφανη στιγμή για όλους τους μουσουλμάνους» αναφέρει το γραφείο Τύπου της Ισλαμιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ο Ραφάτ Μούρα, εκπρόσωπος της οργάνωσης, τόνισε ότι η απόφαση δημιούργησε «θλίψη» σε ορισμένες ομάδες του αραβικού κόσμου.

«Δεν τους έχουμε δει ποτέ να ανησυχούν για τις επιθέσεις των Σιωνιστών εναντίον μας (έτσι αποκαλούν τους Ισραηλινούς)».

Ο Μούρα επίσης τόνισε ότι η απόφαση εμπίπτει στα δικαιώματα κυριαρχίας της Τουρκίας.

«Αυτή η κίνηση δείχνει την αυτοπεποίθηση της Τουρκίας και τη θέση της στη διεθνή σκηνή», πρόσθεσε.

Και χθες ο ΣΥΡΖΑ, στελέχη του και νεολαίοι, διαδήλωσαν υπέρ της Χαμάς και των παλαιστινίων. Μάλιστα όπως αναφέρουν οι ιστοσελίδες που υποστηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ «Στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού βρέθηκε πλήθος κόσμου που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και συγκεντρώθηκε έξω από την ισραηλινή πρεσβεία.

Την συγκέντρωση κάλεσαν οι νομαρχιακές οργανώσεις Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Στη συγκέντρωση βρέθηκαν αλληλέγγυοι, συλλογικότητες και μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η διεθνής κοινότητα, και ειδικά η ΕΕ, δεν μπορεί να μένει αμέτοχη μπροστά στη φρίκη των βομβαρδισμών και να περιορίζεται στην έκδοση ανακοινώσεων» ανέφεραν στο κάλεσμά τους και συμπλήρωναν:

«Ενώνουμε τις φωνές μας με τους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες σε όλον τον κόσμο, ειδικά στην Παλαιστίνη και το Ισραήλ, αγωνιζόμαστε για την ειρήνη και τη δικαιοσύνη».

Μάλιστα έκανε ανάρτηση και ο Πάνος Σκουρλέτης:

Και βέβαια το twitter πήρε «φωτιά»:

https://twitter.com/Arielekaditis/status/1393295828865912839

https://twitter.com/CANEA49/status/1393492624242323459

 Διαβάστε επίσης